Gulácsi reméli, hogy a németeknek már nem adnak annyi lehetőséget a gólszerzésre, mint Svájcnak

„Két gól előtt is tisztázhattunk volna” – értékelte Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa hétfőn az M4 Sportnak adott interjújában még a szombati, Svájc elleni 3-1-es vereséget. Szerinte amúgy az elmúlt két-három évben nem volt jellemző, hogy az ellenfelek a magyar csapat hibájából szerezzenek gólokat.

Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa szerint a következő mérkőzésen, amely szerdán kerül megrendezésre Németország ellen, a magyar csapatnak a saját erényeiben kell bíznia. Reményét fejezte ki, hogy a svájci meccs elemzése után sikerül kiküszöbölni azokat a bizonytalanságokat, amelyek hibákhoz vezettek. „Az első félidőben voltak olyan taktikai dolgok, amiket nem úgy hajtottunk végre, ahogyan terveztük. Jobban ki tudtak csalogatni minket a svájciak, azt a kompaktságot, amit szerettünk volna, és ami jellemez minket, nem tudtuk megtartani, ezért bejött a bizonytalanság” – magyarázta a kapus.

Gulácsi hangsúlyozta, hogy a magyar válogatottnak helye van a nemzetközi szinten, és versenyképesek tudnak maradni, de ehhez folyamatos összpontosításra van szükség a németek ellen. „A kompakt, zárt védekezés nagyon fontos lesz, mert a németek is hasonló stílusban játszanak, mint a svájciak. Jól kezdtek, jó formában vannak, de bízunk a saját erényeinkben” – mondta a kapus, aki bízik benne, hogy a németeknek már „nem adunk annyi lehetőséget, mint a svájciaknak”.

A magyar válogatott a szerdán 18 órakor kezdődő, németek elleni találkozót követően, vasárnap 21 órától Skóciával játszik, ugyancsak Stuttgartban. Bánfi János, a Bp. Honvéddal magyar bajnok és 25-szörös válogatott védő szerint a magyar csapatnak gyorsan el kell felejtenie a svájciak elleni vereséget, és az egységéből kell erőt merítenie a következő mérkőzésekre. "Nekik azokba kell kapaszkodniuk most, amihez egyébként visszanyúlhatunk, mert volt olyan, amikor igenis működött, lásd a németek, a franciák, a szerbek elleni, vagy bármelyik korábbi mérkőzésen" – emelte ki Bánfi, aki úgy véli, a játékosoknak nem szabad túlagyalniuk a helyzetet, hanem előre kell tekinteniük.

Az Index Sportcast legfrisebb adásában Bánfi János azt is kiemelte, hogy a magyar válogatott szerepelt csupán gyengébben az Eb első három napján lejátszott hét mérkőzésen, és nagyon beragadt a rajtnál. A csapatnak most a saját erősségeire kell támaszkodnia, és nem foglalkozni a múlt hibáival a következő mérkőzéseken. "Itt most agyalni tilos" – adott útmutatást az utódoknak.

Gulácsi úgy fogalmazott, a hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, ezért megpróbálták megtalálni az okát, mi az, ami miatt egy bizonyos szituációban hibáznak, illetve mi az, ami bizonytalanná tesz játékosokat. A második félidő sokkal jobb volt, az utolsó percekig meccsben voltak, ebből kell erőt meríteniük. Hozzáfűzte, csapatként kell jól védekezniük, mindenkire szükség lesz, az első vonalnak is jól kell zárnia, a középpályásoknak pedig tartaniuk kell a pozíciót, és biztos, hogy a szerencsére is szükségük lesz.