Kukázza az Apple a legnépszerűbb okosóráit

Lassan egy hete már, hogy az Apple leleplezte a 2024-es WWDC-n a legújabb szoftvereit, köztük az iPhone-okra érkező iOS 18-at és az Apple első saját mesterséges intelligenciáját, az Apple Intelligence-t. Az eseményen bemutatott watchOS 11, bár nem hoz radikális változásokat, számos régóta várt funkciót tartalmaz, amelyek megkönnyítik majd a felhasználók életét.

Az Apple Watchokra érkező watchOS 11 egy kisebb frissítés, de a felhasználók által régóta várt funkciókat hoz. Az aktivitásmérő gyűrűk szüneteltetésének lehetősége, a napi kalóriacélok személyre szabása, a Fitnesz app új kezdőlapja, és a Vitals app, amely összegyűjti az egészségügyi adatokat, mind-mind jelentős újítások. Emellett új menüpontok segítik az atlétákat teljesítményük elemzésében, a fotók számlapja egyedibb megjelenést kap, a Ciklus app várandósság naplózását teszi lehetővé, és a Check-in funkció edzés közbeni használata is újdonság. Az Apple továbbá növelte a Watch biztonságát és új műveletekkel bővítette a Series 9 és Ultra 2 Dupla Koppintás funkcióját.

A watchOS 11 azonban nem lesz elérhető az első generációs Apple Watch SE, az Apple Watch Series 4 és az Apple Watch Series 5 készülékeken, amelyek így elveszítik szoftveres támogatásukat. A frissítés az Apple Watch SE (2. generáció), Apple Watch Series 6, 7, 8, 9, Ultra és Ultra 2 modellekre lesz telepíthető, és iOS 18 operációs rendszer szükséges hozzá, amely az iPhone XS-ig visszamenőleg támogatja az iPhone-okat.

Az Apple már dolgozik a következő generációs okosóráján, az Apple Watch 10-en, amely várhatóan szeptemberben kerül bemutatásra. Az új modell vékonyabb lesz és nagyobb képernyővel rendelkezik majd, a képernyőméret a jelenlegi 41 milliméterről 44 milliméterre, illetve 45 milliméterről 49 milliméterre nő. Az Apple Watch Ultra modell specifikációi nagyjából ugyanazok maradnak. Az újítások között szerepel, hogy az Apple Watch 10 alkatrészei között már 3D nyomtatással készült elemek is lesznek, amelyeket a Bright Laser Technologies nevű kínai vállalat fog szállítani. Ez a technológia jelentősen javítja a gyártás hatékonyságát.