„Kijev szelleme” akcióban: Az ukrán légierő parancsnoka új videót osztott meg

Mikola Olescsuk altábornagy, az ukrán légierő parancsnoka egy új videót osztott meg, amelyen a 40. taktikai repülődandár pilótái láthatóak bevetés közben. A felvételen a pilóták nehéz küldetéseket hajtanak végre, céljuk az ellenséges célpontok megsemmisítése mind a földön, mind a levegőben.

Olescsuk altábornagy hangsúlyozta, hogy a nyugati repülőgépek bevonása a légierő taktikai repülődandárjaiba jelentősen növelné a küldetések hatékonyságát. Ugyanakkor kiemelte, hogy a pilóták jelenleg is a maximumot hozzák ki a rendelkezésükre álló szovjet gyártmányú repülőgépekből. A földi személyzet folyamatosan harckészen tartja ezeket a gépeket, és minden lehetséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a repülőgépek ne kerüljenek az ellenség látóterébe.

A parancsnok köszönetet mondott a „Kijev szellemeinek”, ezzel is elismerve a pilóták áldozatos munkáját. A közzétett videón irányított rakéták, AGM-88 HARM radarelhárító rakéták és GBU-62 JDAM-ER irányított bombák indításai is megfigyelhetőek.