Jövő heti időjárás: akár 38 fok is lehet

A következő héten jelentős felmelegedés várható, helyenként a hőmérséklet elérheti a 38 fokot is.

Vasárnap a felhőzet csökkenése után déltől az északi és északkeleti megyékben záporok és zivatarok is előfordulhatnak. A nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, míg estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn reggelre kiderül az ég, és csak elvétve képződhet köd vagy rétegfelhőzet. Az éjszakai hőmérők 12 és 18 fokot mutathatnak. A nap folyamán napos időre van kilátás, a hőmérséklet pedig 27 és 32 fok között alakul, csapadékra nem kell számítani.

Kedden szintén sok napsütésre és száraz időre lehet számítani. A hajnali hőmérsékletek 13 és 19 fok között, míg a nappali maximumok 28 és 34 fok között várhatók.

Szerdán kevés fátyolfelhő zavarhatja csak a napos időt, és továbbra is száraz marad az időjárás. A hajnali órákban 15 és 22 fok közötti, napközben pedig 30 és 36 fok közötti hőmérsékletekre kell készülni.

Csütörtökön a napos, csapadékmentes időjárás folytatódik. A hajnali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakulhat, míg a délutáni órákban a hőmérő higanyszála akár a 38 fokot is elérheti.