Megnyeri a magyar válogatott az első Eb-meccsét?

Elérkezett az a várt nap, amikor a magyar labdarúgó-válogatott megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon. Szombaton 15 órakor a kölni RheinEnergieStadionban a svájci nemzeti csapat lesz az első ellenfél.

A magyar foci szerelmesei három éve várnak erre a pillanatra. A közelgő összecsapás kapcsán felkérjük olvasóinkat, hogy fejtsék ki véleményüket és tippjeiket a várható végeredményre. A mérkőzésre készülve kíváncsiak vagyunk, hogy önök szerint sikerrel veszi-e kezdetét a magyar csapat Európa-bajnoki útja.

A torna minden egyes napján élőben közvetítjük a nap mérkőzését, percről percre frissülő cikkekben, és minden találkozóról szöveges összefoglalót készítünk. Emellett a kontinenstorna legfontosabb híreiről és érdekességeiről is beszámolunk, így a szurkolók naprakész információkkal követhetik a magyar válogatott szereplését.

A svájci közmédia hírportálja szerint a magyar csapatban nincsenek kiemelkedő egyéni képességgel rendelkező játékosok, és bár a selejtezők során mutatott teljesítmény tiszteletet parancsoló, a válogatott „játékmestere”, Szoboszlai Dominik egy kisebb sérülést is összeszedett az utolsó felkészülési mérkőzésen. A svájciak három kulcsjátékosa, az olasz bajnok Yann Sommer, az angol bajnok Manuel Akanji és a német bajnok Granit Xhaka formájukat hozva jó alapot adhatnak a svájci csapatnak. Ugyanakkor a középcsatár Breel Embolo sérülése miatt várhatóan még nem lesz bevethető, így a svájci szövetségi kapitány, Murat Yakin előtt álló fő kihívás a megfelelő támadósor kialakítása lesz.

A Magyarország-Svájc mérkőzés szombaton 15 órakor kezdődött a kölni RheinEnergieStadionban, és a mérkőzést percről percre frissülő cikkben közvetítettük. A magyar válogatott 3-1-re kikapott, ami csalódást okozott a szurkolók körében. A budapesti Szabadság téren óriáskivetítőn követhették a drukkerek a meccset, ahol a gyenge első félidei produkció után a 3-1-es vereség idejére már kevesebb volt a mosoly az arcokon.

Érdekesség, hogy nem mindenki a magyar csapatnak szurkol. Alekosz, aki jelenleg Svájcban tartózkodik és leendő svájci állampolgárként azonosítja magát, a svájci csapatnak drukkol. A realitysztár a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a mai meccsen Svájcnak fog szorítani, és egy fotót is megosztott barátnőjéről, Noémiről, aki mellett állítása szerint már nem is terveznek visszajönni Magyarországra.