Toni Kroos: A magyar csapat magasabb szintet képvisel, mint a skót

A német válogatott középpályása, Toni Kroos pozitív hangulatban nyilatkozott a 2024-es Európa-bajnokság nyitómérkőzése után, kiemelve, hogy a következő ellenfél, a magyar válogatott, magasabb szintet képvisel, mint a skótok.

A németek 5-1-re győztek a skót válogatott ellen a müncheni nyitómeccsen, ahol az egyik német gólt les miatt még meg sem adott a játékvezető. Kroos a mérkőzés után az M4 Sporton adott interjúban elmondta, hogy a csapat megvalósította az eltervezett játékot, és elégedett a korai góllal megalapozott nagy győzelemmel. "Meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk, jó nyitómecset szerettünk volna és jól is akartunk játszani. Mindkettő megtörtént. Az ellenfelünk nem volt topformában, de nagyon nagy győzelmet arattunk, amelyhez a korai gól is kellett" – fogalmazott Kroos.

A német középpályás hozzátette, hogy a csapat szeretné a lendületet megtartani a következő mérkőzésekre is. "Megvan a lendület, jó lenne ezt az irányt tovább vinni a következő meccsekre. A következő csapat mindenképpen egy osztállyal magasabb szintet képvisel, mint a skót válogatott, meglátjuk, hogyan alakul a folytatás" – mondta Kroos, utalva ezzel a magyar válogatottra.

A magyar csapat a svájciak elleni mérkőzéssel kezdi meg a szereplését Kölnben, majd Stuttgartban folytatja a csoportkörben előbb a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik. Kroos, aki a kontinenstorna után visszavonul, bizakodó a jövőbeli találkozókat illetően.

A második német gólt szerző, a meccs emberének választott Jamal Musiala így fogalmazott: „Fáj a gól a végén, amit kaptunk, de úgy érzem, minden meccsen jobbak leszünk. Volt egy jó tervünk, a megfelelő taktikánk és az intenzitásunk. Nem fog a fejünkbe szállni, és reméljük a következő meccseken is tudjuk folytatni ezt a játékot”.

A németek tehát a magyar válogatott ellen folytatják jövő hét szerdán délután 6-kor, Kölnben. A csoport utolsó meccsét pedig Svájccal vívják bő egy hét múlva, vasárnap Frankfurtban.