Svájci vélemény a magyar labdarúgó-válogatottról

A Svájci Rádió és Televízió (RTS) portálja nem tartja különösebben félelmetesnek a magyar labdarúgó-válogatottat, amellyel az Európa-bajnokságon szembenéznek. A Nemzeti Sport által szemlézett cikk szerint a magyar csapatot tiszteletre méltónak találják, mivel veretlenül zártak egy olyan csoportban, ahol többek között Szerbia és Montenegró is szerepelt.

A svájciak szerint a magyar válogatott nem tűnik rémisztőnek, mivel hasonló 3-4-2-1-es felállásban játszanak, mint ők, és nincsenek kiemelkedő egyéni képességekkel rendelkező játékosaik. Emellett a magyarok játékmesterének, Szoboszlai Dominiknak a sérülése is csökkenti a csapat erejét.

A svájci keretet erősíti három olyan játékos, akik a topligákban már győztesek voltak: az olasz bajnok Yann Sommer, az angol bajnok Manuel Akanji és a német bajnok Granit Xhaka. A svájciak reményei szerint, ha ezek a játékosok klubjaiknál mutatott teljesítményüket hozzák, az jó alapot adhat a válogatottnak.

A svájciak számára a Magyarország elleni mérkőzés lehetőséget kínál, hogy túllépjenek a katari világbajnokságon elszenvedett, portugáloktól kapott 6-1-es vereségen. Murat Yakin szövetségi kapitány számára a legnagyobb kihívás a megfelelő támadó formula megtalálása, miközben hangsúlyozza, hogy nem szabad alábecsülni a magyar csapatot.

A Kölnben megrendezésre kerülő Magyarország-Svájc mérkőzés szombaton délután három órakor kezdődik.