Magyar szurkolók vonulása és a Wizz Air késése Kölnben

Ezrével vonultak a magyar szurkolók Köln utcáin, hogy támogassák a magyar válogatottat a svájciak elleni Európa-bajnoki mérkőzésen. A Wizz Air késése ellenére a légitársaság és a külügyi szóvivő intézkedései révén a drukkerek időben odaérhettek a stadionhoz.

A magyar válogatott szurkolói hagyományosan látványos és zajos vonulással készülnek fel az európa-bajnoki összecsapásokra. Kölnben is ez történt, ahol a magyar együttes délután három órakor kezdte meg szereplését a svájciak ellen. A magyar fanok már délelőtt elkezdtek gyülekezni, és több ezren vonultak a stadionhoz, rendőri felvezetés mellett. A vonulás során a szurkolói rigmusoktól kezdve a nem hivatalos himnuszig minden felcsendült, a tömeg békésen, sörözgetve haladt, sok gyerekes családdal együtt.

A magyar drukkerek közül sokan a Wizz Air által indított plusz járatokkal érkeztek Németországba, de a légitársaság egyik Dortmundba tartó járata kétórás késést szenvedett. A késés miatt a légitársaság két buszt szervezett a magyar szurkolóknak, hogy időben eljussanak Kölnbe. A külügyi szóvivő, Paczolay Máté szerint a segítséget kérő szurkolókat tájékoztatták a személyszállító cégek elérhetőségeiről, és a konzulok is külön készültek a járatkésésben érintett szurkolók érkezésére.

A Wizz Air összesen öt szurkolói járatot indított Magyarországról Kölnbe, melyek közül négy időben megérkezett. A légitársaság a nemzetközi légi közlekedési kapacitáshiányokra hivatkozva kért elnézést az utasoktól a késésért. A magyar válogatott első csoportmérkőzését szombaton délután 15:00-kor játszotta Svájc ellen a 2024-es Európa-bajnokságon.