Aranyérmet nyert a magyar női öttusacsapat

Olimpiai kvótát szerzett a magyar női öttusacsapat Csengcsuoban, ahol Guzi Blanka ezüstérmet, Erdős Rita pedig bronzérmet nyert, így mindketten kijutottak az idei olimpiára. Csapatban aranyérmet szereztek, Bauer Blanka a 10. helyen végzett, míg Gulyás Michelle a 18. helyen.

Az egyéni versenyben Szong Szungmin nyerte az aranyérmet, aki kevesebb mint egy másodperccel előzte meg Guzi Blankát. Az ezüstérmet a dél-koreai csapat, a bronzérmet pedig a mexikói csapat szerezte meg.

A 2020-as tokiói olimpián Kovács Sarolta bronzérmet szerzett női egyéniben, ami ismételten bizonyítja a magyar öttusázók kiemelkedő teljesítményét. A kínai kvalifikációs versenyen részt vett Kate French is, aki négy évvel ezelőtt aranyérmet nyert női öttusában.

A csapatversenyben (ami nem szerepel az olimpiai programban) a magyar trió, Bauer Blankával kiegészülve, világbajnok lett.

Guzi Blanka, a DVTK 25 éves öttusázója elmondta, hogy eszméletlen mennyiségű munkát fektetett a felkészülésbe, és a kombinált számban, valamint a vívásban elért javulásnak köszönheti a sikert. Erdős Rita, a Trion SC 22 éves sportolója a tizenharmadik helyről futott fel a dobogóra, és kimondhatatlanul boldog, hogy a vb-bronzéremmel kiharcolta a kijutást a párizsi olimpiára.

Gulyás Michelle, aki a tavalyi krakkói Európa Játékokon elért hetedik helyezésével megszerezte a párizsi kvótát, jelenlegi helyzete bizonytalan, mivel egy országból csak ketten szerepelhetnek az ötkarikás játékokon. Martinek János szövetségi kapitány szerint Guzi Blankát és Erdős Ritát fogja javasolni az olimpiai csapatba, mivel ők végeztek az első hatban a magyarok közül, és a világbajnokságon elért 1–6. hely szerepel a kritériumok között.

A magyar öttusasportban történt egy szervezeti változás is: Balogh Gábor elnök megszüntette a főtitkári pozíciót, amit eddig Mizsér Attila töltött be, és létrehozta az ügyvezető igazgatói posztot, amire Vizkeleti Pétert jelölte.

Nők, döntő
1
2
3
10
18

(Borítókép: Guzi Blanka és Erdős Rita. Fotó: Burcsa Szabolcs)