Halálos balesetet okozott Claudia Sheinbaum konvoja

Claudia Sheinbaum leendő mexikói államfő konvojának egyik autója balesetet szenvedett, amikor Coahulia északi államba tartottak. Az incidens során több sérültet kórházba szállítottak, és egy idős nő életét vesztette.

Claudia Sheinbaum, aki június elején nagy fölénnyel nyerte meg a mexikói elnökválasztást és október 1-én teszi le az esküt, mint az ország első női elnöke, és kísérete pénteken balesetet szenvedett, amikor egy másik járművel ütköztek Monclovánál. A város polgármestere szerint a konvoj a megengedettnél gyorsabban haladt. A baleset következtében több sérült is volt, akiket kórházba kellett szállítani, és egy idős nő életét vesztette.

A leendő államfőnek nem esett baja, és a helyszínen kiszállt járművéből, hogy személyesen tájékozódjon a sérültek állapotáról. A Bloomberg szerint az áldozat nem a Sheinbaum csapatát szállító autóban utazott, hanem egy másik járműben volt, amikor a konvoj egyik furgonja nagy sebességgel haladt és úgy tűnt, hogy nem áll meg, majd összeütközött az autóval.

Sheinbaum és elődje, Andrés Manuel López Obrador Coahuliában találkoztak azokkal a bányászok hozzátartozóival, akik egy 2006-os szerencsétlenség áldozatai voltak. A tragédia helyszínén a héten újabb emberi maradványokat találtak.