Kevin Campbell, az Arsenal és az Everton korábbi futballistája elhunyt

54 éves korában, rövid betegség után meghalt Kevin Campbell, az Arsenal és az Everton labdarúgócsapatának korábbi támadója.

Kevin Campbell májusban került kórházba, miután rosszullétre panaszkodott. Az Arsenal és az Everton egykori támadója bajnoki címet nyert az Arsenallal, és az Everton szurkolói is örökre a szívükbe zárták, amikor 1999-ben megmentette a csapatot a kieséstől.

Az Arsenal labdarúgóklub hivatalos közleményében fejezte ki megrendülését és részvétét:

"Megrendülten értesültünk arról, hogy korábbi csatárunk, Kevin Campbell rövid betegség után elhunyt. Mindenki imádta a klubnál Kevint, gondolataink és a szeretetünk most a családjával, barátaival van" – írta az Arsenal.

Campbell 1988-ban került fel az Arsenal első csapatához, és összesen 213 alkalommal lépett pályára a londoni csapat színeiben. Az Arsenallal nemcsak a bajnokságot, hanem az FA-kupát, a Ligakupát és a Kupagyőztesek Európa-kupáját is megnyerte 1994-ben. Ezt követően 1999 és 2005 között az Evertonban futballozott, ahol további sikereket ért el.

Campbell pályafutása során nyolc klubban szerepelt, 542 mérkőzésen 148 gólt szerzett. Játszott a Leyton Orient, a Leicester, a Nottingham Forest, a Trabzonspor, a West Bromwich és a Cardiff csapatában is. Utoljára 2007 februárjában lépett pályára, majd televíziós szakértőként dolgozott. Az Everton június elején közölte, hogy Campbell májusban megbetegedett, és „nagyon rossz állapotban” került kórházba.