Albánia gyorsasági gólrekordja nem hozott pontot az olaszok ellen

Albánia történelmi gyorsasági gólrekordot állított fel, de az olasz válogatott mégis 2-1-re nyert a szombat esti mérkőzésen, így a B csoportban előnybe kerültek a spanyolokkal együtt.

Az Európa-bajnokság egyik szép sorozata folytatódott, hiszen a négy meccsen eddig mindig legalább három gól született. Az albánok már a 22. másodpercben meglepetést okoztak, amikor Nedim Bajrami, az olasz Sassuolóval az idén kieső játékos, gólt szerzett. A dortmundi stadionban a 60 ezer néző túlnyomó többsége albán volt, így a hangulat majdnem felrobbant a korai találat után.

Az olasz válogatott azonban nem hagyta magát, és gyorsan válaszolt. Előbb Alessandro Bastoni egyenlített, majd Nicolò Barella megszerezte a vezetést. Az első félidőt az olaszok uralták, és bár az albánok próbálkoztak, nem sikerült újabb gólt szerezniük.

A második félidőben az olaszok már nem erőltették meg magukat túlságosan az előny növelésére, de az albánoknak Rey Manaj személyében mégis adódott egy nagy lehetőség az utolsó percben. Azonban Manaj nem tudta értékesíteni a helyzetet, részben Gianluigi Donnarumma, az olasz kapus jelenléte miatt, aki elállta a látóterét.

A B csoportban így a spanyolok és az olaszok kerültek előnybe, mindkettőjüknek sikerült győzniük a csoportmérkőzéseiken.