A magyar válogatott vereséget szenvedett az Eb-nyitányon

Fájdalmas kezdés után a magyar labdarúgó-válogatott 1–3-ra kikapott Svájc csapatától a 2024-es Európa-bajnokság nyitómérkőzésén Kölnben.

A magyar csapat a kölni RheinEnergieStadionban kezdte meg sorozatban harmadik, története ötödik Európa-bajnoki szereplését. A selejtezőkön csoportelsőként, veretlenül záró gárda nagy várakozásokkal érkezett a tornára, ahol a helyszínen is óriási magyar tábor fogadta őket. A szurkolók magabiztos győzelemre számítottak, azonban a svájci csapat már a nagy viadalokon is otthonosan mozgó, erős kerettel érkezett.

A mérkőzés első perceiben a magyar csapat még helyzetbe került Szalai Attila révén, de a svájciak hamar átvették a kezdeményezést. Kwadwo Duah és Ruben Vargas révén veszélyeztettek, míg a magyar csapat védekezésben és támadásban is nehézségekbe ütközött. Duah a 12. percben szerzett vezetést a svájciaknak, majd Aebischer a félidő végén növelte az előnyt.

A második félidőben Marco Rossi szövetségi kapitány változtatásokat hajtott végre, amelyek hatására a magyar csapat javított a játékán. Varga Barnabás fejes góljával szépített, de az egyenlítés nem jött össze. A mérkőzés hajrájában, a ráadásban Breel Embolo döntötte el a találkozót a svájciak javára.

A magyar válogatott így vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot, ami különösen azért fájó, mert a második félidőben kiegyenlített játékot mutattak. A csoport másik mérkőzésén Németország 5–1-re győzte le Skóciát, így a csoport állása: 1. Németország 3 pont, 2. Svájc 3 pont, 3. Magyarország 0 pont, 4. Skócia 0 pont.

A következő fordulóban a magyar válogatott a német csapattal mérkőzik meg, ahol a csoportelsőségért folytatott harcban próbál javítani.