A futball történelem legnagyobb "mi lett volna, ha" pillanatai

Mi lett volna, ha? Ez a kérdés a legtöbb esetben értelmetlen, de a futball-történelem legnagyobb kihagyott helyzeteit felidézve teljesen átírhatták volna a labdarúgás történelemkönyvét.

Bár a "mi lett volna, ha" megközelítés gyakran történelmietlennek vagy értelmetlennek tűnik, a futball-Eb ihlette cikkünkben mégis eljátszunk a gondolattal: mi lett volna akkor, ha bemegy?

Ha Kolo Muani nem lövi térden Emiliano Martínezt

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság döntőjében a franciák hatalmas helyzetet hagytak ki a hosszabbítás hosszabbításában. Randal Kolo Muani helyzete, ha gól lett volna, Lionel Messi talán világbajnoki cím nélkül vonul vissza. Az argentinok kapusa, Emiliano Martínez, azonban lábbal hárított, és a döntőt Argentína nyerte meg tizenegyesekkel.

Ha Baggio nem a lelátóra lövi a büntetőt

Az 1994-es világbajnokság döntőjében Brazília és Olaszország tizenegyesekkel döntötte el a trófea sorsát. Roberto Baggio, az ötödik olasz büntetőt rúgó, az égbe lőtte a labdát, így Brazília lett a világbajnok.

Ha Suárez nem alapítja meg az uruguayi kézilabda-válogatottat

Az 2010-es világbajnokság negyeddöntőjében Luis Suárez kézzel mentett egy biztos gólt, amiért kiállították, de Ghána nem tudta értékesíteni a büntetőt, így Uruguay jutott tovább a tizenegyespárbajban.

Ha Trezeguet-re nem lett volna igaz a mondás, hogy a büntetőt csak rosszul lehet rúgni

A 2006-os világbajnokság döntőjében David Trezeguet büntetője a kapufán csattant, ami egy világbajnoki címet jelentett volna Franciaországnak, ha bekerül. Az olaszok viszont mind az öt büntetőjüket értékesítették.

Ha Gignac nem rúgja telibe a kapufát

Végül a 2016-os Európa-bajnokság döntőjében Gignac óriási helyzetben a kapufát találta telibe, ami után Portugália meglepetésre megnyerte az Eb-t Eder távoli lövésével.