A Mavericks lenyűgöző győzelme a Celtics ellen

A Dallas Mavericks kiütéses győzelmet aratott a Boston Celtics felett az NBA döntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel 3–1-re módosítva az összesített állást. A Celtics játékosai kissé kényelmesen kosaraztak, míg a Mavericks, Luka Doncic vezetésével, dominálta a játékot.

A Boston Celtics három győzelem után nem számított arra, hogy a negyedik mérkőzés unalomba fullad a Dallas Mavericks nyomasztó fölénye miatt. A hazaiak már 48 ponttal is vezettek, és végül 122–84-re győztek, így az összesített állást 3–1-re alakították. A Celtics hétfő este a TD Gardenben zárhatja le a sorozatot.

A Dallas Mavericks nem adta fel, annak ellenére, hogy a liga történetében még sosem fordítottak 0–3-as hátrányból. Luka Doncic, aki fájdalomcsillapító injekcióval a csapatával volt, vezérletével a Mavericks magabiztosan hajszolta a győzelmet.

A Celtics játékosai már a 18. bajnoki címüket könyvelték el, és ennek megfelelően nem játszottak a szokásos elánnal. A TD Gardenben összegyűlt szurkolók csalódottan követték a nagy kivetítőn a mérkőzést.

A Mavericks az első negyedet 34–21-re hozta, és ezt követően sem lassított. Luka Doncic és Dereck Lively II akciói emlékezetes pillanatokat szolgáltattak a közönségnek. A Dallas továbbra is dominált, és Kyrie Irving vezetésével a Celtics legalább a becsületgólt megszerezte.

A harmadik negyed végén Joe Mazzulla, a Celtics edzője, és Jason Kidd, a Mavericks trénere is lecserélte a sztárjátékosokat, így a negyedik negyedet már a cserék cseréi játszották végig.

A mérkőzés szüneteiben a Corona Extra sör reklámját élvezhettük, amelyben a Narcos sorozat sztárja, Pedro Pascal szerepelt. A reklám sokak szerint jobb volt, mint a mérkőzés egyes részei.

A Dallas végül rekordméretű, 48 pontos különbséggel győzött, ami az NBA-döntők történetében is kiemelkedő. A Celtics az utolsó percekben enyhített az eredményen, de a végállás így is kellemetlen maradt a vendégek számára.

A Dallas mezőnyből 50,5 százalékkal célzott, míg a Celticset 36,3 százalékra szorították. A Boston hétfő este a TD Gardenben lezárhatja a sorozatot, és felhúzhatja a tizennyolcadik győzelmi zászlót a csarnok mennyezetére.

NBA, döntő, 4. mérkőzés

  • Dallas Mavericks–Boston Celtics 122–84
  • Legjobb dobók: Doncic 29, Irving 21, Hardaway 15, Lively 11 (12 lepattanó), Exum 10, illetve Tatum 15, Hauser 14, Pritchard 11, Holiday és Brown 10–10.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Boston Celtics javára.