Zöld fejlesztések és fenntarthatóság a vállalati szektorban

A fenntarthatóság és a környezettudatosság napjaink egyik legfontosabb vállalati törekvése. Egyre több cég tesz jelentést a zöld fejlesztésekről, legyen szó élelmiszermentésről, karbonmenedzsmentről vagy az ESG jelentésről. A fenntartható világ felé tett lépések között szerepel a munch csomagok bevezetése, a Budapest Airport nemzetközi elismerése és az Opus Global ESG jelentése is.

Az Auchan áruházlánc bevezette a munch csomagokat, amelyek kedvezményes áron kínálnak péksüteményeket, zöldségeket és gyümölcsöket, valamint hűtött termékeket. A Munchin keresztül rendelhető csomagok célja az élelmiszerpazarlás csökkentése, és május elejétől már minden Auchan áruházban elérhetőek.

A Budapest Airport április végén érte el a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa által adományozott 4+ „Átmenet” szintű Repülőtéri Karbon Akkreditációt, amely a közvetlen és közvetett karbonkibocsátás csökkentésére irányuló intézkedéseket ismeri el. A budapesti repülőtér ezzel a régióban elsőként szerzett ilyen jellegű elismerést.

Az Opus Global vállalatcsoport második ESG jelentését tette közzé, amely magasabb sztenderdeknek megfelelően és több leányvállalat bevonásával készült. A jelentés az energetika, a turizmus, az élelmiszeripar és az építőipar területére is kiterjed, és a vállalatcsoport a jövőben is folytatni kívánja a fenntarthatósági erőfeszítéseket.

Az EIT InnoEnergy májusban jelentette be, hogy befektet egy lettországi vállalatba, a Catalyco-ba, amely egy új technológia segítségével kívánja növelni a cink-oxid zöld előállításának arányát. A cink-oxid létfontosságú az európai ipar számára, és a technológia segítségével a helyi ipari hulladékokból is ki lehetne nyerni ezt az anyagot, csökkentve ezzel az importfüggőséget.