Hatalmas harcsafogás a Széki-tónál

Egy veszprémi horgász, Bányai Péter, valószínűleg megdöntötte a magyarországi harcsarekordot a Széki-tónál, ahol egy 256 centiméter hosszú és 119,4 kilogrammos harcsát fogott.

Bányai Péter kedden a Veszprém vármegyében található Széki-tónál horgászott, amikor egy óriási harcsát fogott, amelynek méretei közel állnak a magyarországi rekordhoz. A horgász a Pó-folyón alkalmazott módszerrel, a csónak alól eresztett csalihallal és zsinórcsévéléssel vontatott damillal érte el a kapást. A harcsa bevágása után következett egy intenzív, félórás fárasztás.

A horgász tudta, hogy egyedül nem lesz képes a csónakba emelni a hatalmas ragadozót, ezért a csónakját a part felé kormányozta, ahol a partról folytatta a harcot. Segítségül hívta harcsás barátait, Tima Andrást, Zsédely Attilát és Sass Gábort, akik segítettek a harcsa partra húzásában.

A korábbi magyarországi harcsarekordot Kovács Gábor tartotta, aki 2010. május 10-én este fogott ki egy 230 centiméter hosszú, 113 kilós óriásharcsát a Töröcskei-tóból. Bányai által fogott harcsa méretei, 256 centiméter hosszúság és 119,4 kilogramm súly, egy kifejlett kékcápához hasonlíthatóak.

A horgász a halőrrel hitelesítette a harcsa méretét, majd Kapocsi Sándor bejelentette a MOHOSZ felé a fogást. Bányai Péter nem tartotta meg a halat, hanem mielőbb visszaengedte a vízbe, remélve, hogy más horgászok is átélhetik majd ezt a fantasztikus élményt.