Hősök, Deniz, az Irie Maffia tagjai és Animal Cannibals a Ludovika Campuson

Az olimpiai kvalifikációs sorozat budapesti állomásán izgalmas zenei programokkal készülnek a szervezők, amelyek az Urban Fesztiválon lesznek elérhetőek a látogatók számára.

A Ludovika Campuson június 20–23. között kerül megrendezésre az esemény, ahol a magyar könnyűzene és rap szcéna jeles képviselői szórakoztatják majd a közönséget. Az olimpiai kvalifikációs sorozat mellett az Urban Fesztivál ingyenes zenei élményeket is kínál, ahol többek között az Animal Cannibals, a Hősök, MC Kemon és Deniz is fellépnek.

Az Utcai Sportok Olimpiai Fesztiváljának első fellépőinek listája már nyilvános, és a rendezvényen a BMX freestyle, a bréktánc, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai is megmérettetnek. A versenyzők a nyári párizsi ötkarikás játékokra való kvalifikáció reményében mérik össze tudásukat.

Az Orczy Park területét ideiglenesen átalakítják az eseményre, hogy a látogatók kényelmesen élvezhessék az utcai sportokat és a zenei programokat. Emellett Kun Ádám háromszoros világbajnok BMX flatland bemutatót tart, és Filkóházi Zoltán bréktánc világbajnok is tart bemutatókat és kezdőknek szóló órákat. A résztvevők kipróbálhatják a bike triált, a 3x3 kosárlabdát, a snowboardot, a teqballt, a parkourt, valamint részt vehetnek BMX cross versenyek rajtgépén és egy pump track pályán.

Az olimpiai kvalifikációs sorozaton 18 olimpiai érmes, köztük hét olimpiai bajnok is részt vesz, akik a budapesti állomáson mérethetik meg magukat utoljára a párizsi játékok előtt. Az esemény utolsó napja egyben a Nemzetközi Olimpia Napja is, amikor a Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából magyar olimpikonokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

Az Animal Cannibals tagjai számára a józsefvárosi környék és az Orczy Park ismerős helyszín, hiszen itt forgatták egyik videóklipjüket. Az utcai sportok olimpiai kvalifikációjának első állomását májusban rendezték meg Sanghajban, a második és végső állomás pedig Budapestre került. A négy sportágban mintegy 450 versenyző indul, köztük négy magyar színekben, és több mint 150-en még biztosíthatják helyüket a párizsi olimpiára.

A sportolók a májusban Sanghajban rendezett első, valamint a budapesti második, végső állomáson maximum 50-50 pontot szerezhetnek BMX freestyle-ban, sportmászásban és bréktáncban. A gördeszka pontozása eltér, ahol a pontok egyharmadát korábbi versenyeken osztották ki, a maradék kétharmadot pedig Sanghajban és Budapesten gyűjthetik be.