Glemboczki Zóra a Vasas Óbuda női röplabdacsapatában

A Vasas Óbuda női röplabdacsapata bejelentette, hogy a magyar válogatott meghatározó játékosával, Glemboczki Zórával erősítette meg a keretét.

A 23 éves ütőjátékos, aki a nagy rivális Békéscsabától igazolt át, a fővárosi klub honlapjának pénteki bejelentése szerint azért döntött a váltás mellett, hogy az Extraliga legjobb négyes ütője lehessen. Glemboczki elmondta, hogy bár nem lesz egyszerű beilleszkednie egy összeszokott csapatba, ahol már így is kiváló játékosok vannak a posztján, de készen áll a kihívásra, és harcolni fog a helyéért.

A 15-szörös válogatott játékos, aki a tavalyi Európa-bajnokságon és az idei Európa-ligában is részt vett Alessandro Chiappini nemzeti csapatában, hálával emlékezik vissza nevelőegyesületére, de úgy érezte, itt az ideje a váltásnak. Glemboczki izgatottan várja, hogy a Bajnokok Ligájában is megmutathassa tehetségét a Vasas Óbuda színeiben.

A Vasas korábban már bejelentette három saját nevelésű, a felnőtt keretnél is számításba vett korosztályos válogatott játékos - Botyánszki Fanni, Fekete Fanni és Kiss Lilla - szerződtetését, valamint egy brazil feladó játékosét is.