Gálfi Dalma bejutott az elődöntőbe a hollandiai WTA-tornán

Gálfi Dalma kiváló teljesítménnyel érte el az elődöntőt a hollandiai s-Hertogenboschban megrendezett füves pályás tenisztornán, ezzel 2021 után ismét a legjobb négy közé került egy WTA-tornán.

A világranglista 138. helyén álló magyar játékos pénteken a szerb Aleksandra Kruniccsal (400.) mérkőzött meg, aki korábban már a top 40-ben is szerepelt a WTA-rangsorban. A két teniszező egymás elleni mérlege 1–1-re állt, de Gálfi 3:5-ös hátrányból fordítva, négy egymást követő játék megnyerésével szerezte meg a vezetést. A második szettben Gálfi azonnal elvette Krunic szerváját, és sikeresen tartotta a brékelőnyt, így 1 óra 25 perc játék után vehette át ellenfele gratulációját.

Ez a siker azt jelenti, hogy Gálfi Dalma a 2021-es budapesti torna óta most először jutott be egy WTA-viadalon az elődöntőbe. A selejtezőben a kanadai Marina Stakusicot (3:6, 6:1, 6:2) és az amerikai McCartney Kesslert (6:3, 7:6) verte, majd a főtáblán előbb a holland Arantxa Rus (6:0, 6:3), aztán az orosz Veronyika Kugyermetova (6:3, 3:6, 7:5) ellen győzött, így összesen már az ötödik mérkőzését nyerte meg a holland viadalon. A következő körben biztosan Grand Slam-tornagyőztes rivális, a japán Oszaka Naomi, vagy a kanadai Bianca Andreescu lesz az ellenfele.

WTA, s-Hertogenbosch, negyeddöntő eredménye:

  • Gálfi Dalma – Aleksandra Krunics 7:5, 6:3.