Új motorokkal érkezik a Seat Leon, már magyar áron is

A Seat Leon frissítése során új motorváltozatokkal bővült a kínálat, és a modell már Magyarországon is elérhető. Az alapmodell mostantól egy 1,5 literes 4 hengeres turbómotorral érkezik, míg a plugin hibrid változat elektromos hatótávja akár 100 kilométer is lehet.

A Volkswagen csoporton belül a Seat márka is követte a frissítéseket, így a Seat Leon is megújult. A májusban bemutatott modellváltozat külső megjelenése nagyobb változáson nem esett át, csupán az opcionális mátrix LED-fényszóró jelent újdonságot. A belső térben viszont új, 10,25 colos digitális műszeregység és akár 12,9 colos infotainment kijelző fogadja az utasokat, valamint egy 15 W teljesítményű, hűtött vezeték nélküli telefontöltő is helyet kapott a felszereltségben.

A motorpalettán is történtek változások: az 1 literes 3 hengeres turbós benzinmotor helyett mostantól egy 1,5 literes 4 hengeres turbós egység szolgálja az alapmodellt, 115 lóerős teljesítménnyel és 220 Nm nyomatékkal, hatfokozatú kézi váltóval párosítva, 9,9 millió forintos alapáron. Aki több teljesítményre vágyik, választhatja ugyanezt a motort 150 lóerős kivitelben is, 10,7 millió forintos kezdőáron.

A 48 V-os lágyhibrid technológiával kiegészített 150 lovas 1,5 literes benzines változat, amelyet hétfokozatú DSG automata váltó egészít ki, 11,7 millió forinttól érhető el. A dízel fronton egy 150 lóerős 2 literes TDI motorral szerelt Leonért legalább 12,7 millió forintot kell fizetni.

A Seat Leon plugin hibrid változata is megújult, a korábbi 1,4 literes helyett most egy 1,5 literes benzinmotorral érkezik, de a 6 sebességes DSG váltó változatlan maradt. Az akkumulátor kapacitása 19,7 kWh, ami lehetővé teszi a mintegy 100 kilométeres elektromos hatótávot. A zöld rendszámos Leon indulóára 16 millió forint.

A Seat Leon továbbra is ötajtós és kombi változatban is kapható, mindkettőt a spanyolországi Martorellben gyártják.