A PLER csapata leigazolta a kézi-BL egyik legjobb kapusát

A PLER-Budapest kézilabdacsapata két évre szerződtette Rok Zaponseket, aki korábban a szlovén Celje csapatának meghatározó játékosa volt, és a Bajnokok Ligájában is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Rok Zaponsek, aki a kézilabda Bajnokok Ligájában is az egyik legjobb kapusként ismert, a PLER csapatához csatlakozik. A 31 éves, 13-szoros válogatott kapus korábban a Csurgói KK, a szlovén RK Gorenje Velenje és a svájci HC Kriens-Luzern csapataiban is megfordult, legutóbb pedig a szlovén Celje csapatában védett. Zaponsek az előző idényben csak a BL csoportkörében léphetett pályára, miután a Celje nem jutott tovább, de a legtöbb védést bemutató kapusok között hatodik helyen végzett.

Zaponsek a klub hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy pozitív véleményeket hallott a klubról, és tetszik neki a PLER nagyra törő projektje. Úgy érzi, hogy a magyar bajnokság erősségét ismerve és a klub jövőképével összhangban tudja majd a legjobbat nyújtani, hozzájárulva a csapat stabilitásához és sikereihez.

A kapus a közösségi oldalán köszönetet mondott a Celje csapatának a bizalomért, és bejelentette, hogy új kihívást keresve ismét Magyarországra szerződik, egy ambiciózus csapathoz.

Börcsök Csaba, a PLER szakosztályvezetője elmondta, hogy bár Kránitz Zoltán már meghosszabbította szerződését, és mellette két fiatal kapus, Borsos Máté és Takács Ákos is a csapat része, szükség volt egy tapasztalt játékosra is. Börcsök szerint nem kockáztathatják, hogy sérülés esetén csak a fiatal kapusokra támaszkodjanak, ezért döntöttek úgy, hogy élni kívánnak a lehetőséggel és leigazolják Zaponseket.

A magyar kézilabdában történt másik jelentős változás, hogy a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Telekom Veszprém férfi kézilabdaklub nem hosszabbította meg Momir Ilic vezetőedző és Gulyás Péter másodedző szerződését, amely az idény végén járt le. A Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Bartha Csaba szerint a jövőben a játékoskeretet és az edzői stábot sokkal korábbi időszakban kell kialakítaniuk, ami a klub és az érintett személyek közös érdekében áll. Momir Ilic és Gulyás Péter 2021 júniusa óta irányították a csapatot, amely az elmúlt három évben több sikert is elértek, de a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe csak egyszer jutottak be. Gulyás Péter a veszprémi utánpótlásba tér vissza.

Bartha Csaba, aki múlt szerdán lett kinevezve a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatójává, elmondta, hogy nehéz volt a döntést meghozni, de a jelenlegi helyzetben szükséges volt a klub érdekében. Az edzőpáros 2021 júniusa óta irányította a csapatot, amely az elmúlt három évben a bajnokságot és a SEHA Ligát kétszer, a Magyar Kupát háromszor nyerte meg, a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe pedig egyszer jutott be. A szurkolók tüntetésen és petícióban követelték, hogy a vezetőség ne hosszabbítsa meg a két edző szerződését, miután az idei BL-negyeddöntőben alulmaradtak a későbbi ezüstérmes dán Aalborggal szemben. Ezt követően előbb Sevinger Zsolt cégvezető, majd Csík Zoltán vezérigazgató távozott posztjáról.

A román sportportálok, a fanatik.ro és a gsp.ro szerint a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Veszprém vezetőedzője, aki még aznap bejelentette, hogy távozik a Dinamo Bucuresti csapatától.

Momir Ilic és Gulyás Péter közös közleményében kifejezték hálájukat a játékosoknak és a szurkolóknak a támogatásért, és elmondták, hogy nagy megtiszteltetés volt egy ilyen neves klubnál dolgozni.