Baseballpályára rohanó szurkolót bénítottak meg sokkolóval

Amerikában, egy bajnoki baseballmeccsen sokkolóval lőttek meg egy pályára berohanó nézőt, aki megpróbált pacsizni egy játékossal és hátraszaltót is bemutatott.

Cincinnatiben, az Egyesült Államokban történt az eset, ahol egy 19 éves fiatalember, William Hendon, a Cincinnati Reds és a Cleveland Guardians keddi mérkőzésén szaladt be a gyepre. A férfi megpróbált kezet fogni egyikükkel, majd egy hátraszaltót is végrehajtott, mielőtt a rendőrök sokkolóval lelőtték.

Hendon az eset után összeesett, és a helyszínen bilincsbe verték. Az éjszakát őrizetben töltötte, és a következő nap bíróság elé állították, még mindig a kedvenc csapatának, a Cincinnati Redsnek a mezében.

Az ügyészség két bűncselekmény megvalósításával vádolta meg a fiatalembert: engedély nélküli pályára lépéssel és egy közfeladatot ellátó személy munkájának akadályozásával. A bíró azonban enyhébb vétségnek ítélte a történteket, és még viccelődött is Hendonnal a hátraszaltója kapcsán.

William Hendon ügye még nem zárult le, július elején ismét bíróság elé kell állnia. Addig nem látogathatja a Great American Ball Parkot, ahol az eset történt.