Slavko Vincic lesz a magyar-svájci meccs játékvezetője

A szlovén Slavko Vincic, aki az idei Bajnokok Ligája-döntőben is bíráskodott, vezeti a szombati Magyarország-Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzést.

Slavko Vincic, aki 2010 óta FIFA-játékvezető, és részt vett többek között a 2012-es Európa-bajnokságon, valamint a 2022-es világbajnokságon, a magyar és a svájci válogatott számára is ismerős lehet. Vincic korábban már többször is vezetett mérkőzéseket, amelyeken a magyarok és a svájciak is érintettek voltak.

A magyar válogatott három alkalommal találkozott már Vincic játékvezetésével, és ezek közül kettőt meg is nyert, míg egy döntetlent ért el. A svájci csapat kétszer játszott meccset Vincic vezetésével, és mindkét alkalommal győztesen hagyta el a pályát.

Vincic a 2022-es világbajnokságon két csoportmeccsen, míg az idei évben a Real Madrid és a Borussia Dortmund közötti Bajnokok Ligája-döntőben is játékvezetőként tevékenykedett. A szlovén bíró tehát nemcsak tapasztalt, hanem a legmagasabb szintű mérkőzéseken is bizonyított már.

A magyar válogatott korábbi találkozásai Vincic játékvezetésével: 2016 szeptemberében gól nélküli döntetlent játszott a Feröer-szigetek vendégeként világbajnoki selejtezőn, 2018 novemberében hazai pályán 2–0-ra legyőzte Finnországot a Nemzetek Ligájában, majd 2022 szeptemberében 1–0-ra nyert Németország vendégeként a Nemzetek Ligájában.

A svájciak kétszer játszottak az ő játékvezetése mellett: 2021 júniusában 3–1-re verték a törököket Európa-bajnoki csoportmeccsen, majd októberben 2–0-ra nyertek az északírek ellen vb-selejtezőn.

A válogatott Eb-kerete:

  • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)
  • Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Fehérvár FC) Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Freiburg – Németország)
  • Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)
  • Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
  • Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Vécsei Bálint (Paksi FC)

Az A csoport teljes programja az Eb-n:

1. forduló

  • június 14., München: Németország–Skócia
  • június 15., Köln: Magyarország–Svájc

2. forduló

  • június 19., Köln: Skócia–Svájc
  • június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló

  • június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
  • június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!