Schäfer András: A törés, ami erősített és az Union-DNS

Schäfer András, a 24-szeres magyar válogatott labdarúgó, Berlinben mesélt a kezdetekről, a nehézségekről és a sikerekről. A focista pályafutása során több akadályt is leküzdött, és ma már az Union Berlin csapatának meghatározó tagja.

Schäfer András nem hasonlítja össze magát más focistákkal, mint például Szoboszlai Dominikkel vagy Sallai Rolanddal. Szombathelyen nőtt fel, ahol fogtechnikus apja és fogorvos anyja támogatását élvezte, miután elfogadták, hogy a foci lesz az ő útja. Apja még edzői tanfolyamot is elvégzett, hogy segíteni tudjon neki. Schäfer a Grundballban kezdte, majd 15 évesen az MTK-hoz került, és 2017-ben már bemutatkozott az élvonalban. A Genoa 2019 januárjában egymillió euróért megvásárolta, de az olaszországi időszak nem volt könnyű számára. A Chievónál kölcsönjátékosként nem kapott játéklehetőséget, de ez nem törte meg, sőt, mentálisan megerősítette.

Az Union Berlin csapatánál találta meg a helyét, ahol a klub különleges szellemisége és a szurkolók egyedi támogatása mellett a csapat részeként is kiválóan érzi magát. Schäfer szerint az Union-DNS része lett a családjának is, és a klub szurkolói különleges módon, például karácsonyi énekléssel is támogatják a csapatot.

A válogatottban Szalai Ádám csapatkapitány kritikája ébresztette rá, hogy vezérjátékos lehet, és ez a hozzáállás a klubnál is segíti. Schäfer a középpályán dominálva segíti a csapatát, és Marco Rossi szövetségi kapitány alatt a válogatott is fejlődött. A humor és az alázatosság jellemzi a magyar csapatot, és Schäfer büszke arra, amit elértek.

A Hertha elleni meccsen eltört a sajkacsontja, ami hosszú kihagyást jelentett számára, de a családja és a klub támogatása segített a felépülésben. Schäfer úgy érzi, a sérülés ellenére is erősebb lett, és a nehéz szezon után a csapat bent maradása óriási megkönnyebbülést jelentett számára. A válogatottal kapcsolatban pedig a közelgő Európa-bajnokságot várja, ahol Svájc, Németország és Skócia ellen lépnek majd pályára.