Rasovszky kritikája az Európa-bajnokságon

Rasovszky Kristóf, a magyar nyíltvízi úszó, élesen bírálta versenytársait az Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A sportoló a hatodik helyen végzett az ötkilométeres távon, annak ellenére, hogy a verseny egy pontján az élen állt. Rasovszky úgy érezte, hogy a 10 kilométeres távon nyújtott teljesítményénél is jobban úszott, de egyik riválisa megnehezítette számára a versenyt.

„Több lett volna ebben a végén, de ma is sikerült megtalálnom az utolsó körre a két agysejtesek közül az egyiket, sajnos ez így alakult. Összességében jobb úszás volt mint a tegnapi, de ennél többet szerettem volna" – fejezte ki csalódottságát Rasovszky.

A magyar úszó kritizálta azokat a versenyzőket, akik szerinte túlságosan is fizikai kontaktusra törekednek, és úgy véli, hogy az ilyen hozzáállás nem elfogadható a sportágban. "Ha valakinek odáig jut el az agya, hogy folyamatosan hozzá kell érni a másikhoz, hiába az ifik között az egyik legjobb úszó, mondjuk így is mögöttem ért be mindkét nap. Fel kellene fogni, hogy először úszni kellene, nem test-test ellen küzdeni. Majd talán az edzője elmagyarázza neki, hogy nem erről szól ez" – mondta az M4 Sportnak.

Rasovszky hangsúlyozta, hogy a versenyzőknek meg kellene változtatniuk a hozzáállásukat, és bár az Európa-bajnokságon nem érte el a kívánt eredményt, célja, hogy a párizsi olimpián maradandó teljesítményt nyújtson.