Rafael Nadal nem vesz részt a wimbledoni tenisztornán

Rafael Nadal bejelentette, hogy kihagyja az idei wimbledoni tenisztornát, mivel egészségügyi problémái és az olimpiai felkészülés miatt inkább a salakpályás edzésekre koncentrál.

A spanyol teniszcsillag, Nadal, aki az év elején Brisbane-ben sérült meg, éppen csak felépült a Roland Garrosra, de ott már az első fordulóban Alexander Zverevvel szemben kikapott. Nadal a közösségi oldalán és egy csütörtöki bejelentésében kifejtette, hogy a testének a legjobb, ha nem vált borítást és csak salakon edz, ami azt jelenti, hogy nem vesz részt a wimbledoni tornán.

A döntés hátterében az áll, hogy Nadal az elmúlt több mint egy évben több sérüléssel is küzdött, és bár úgy tűnt, hogy elindulhat az Australian Openen, a brisbane-i tornán ismét megsérült. A spanyol játékos a Roland Garros után az olimpián is részt vesz, ami szintén befolyásolta döntését, hogy kihagyja Wimbledont. Az olimpiai versenyeket is salakon rendezik majd, méghozzá a Garros pályáin, így Nadal az utolsó olimpiájára készül, ahol harmadik aranyérméért száll harcba.

Nadal, aki a 2008-as pekingi seregszemlén egyéniben, 2016-ban Rióban pedig Marc Lopezzel párosban diadalmaskodott, Párizsban a Garroson nemrég harmadik GS-trófeáját begyűjtő Carlos Alcarazzal indul párosban. A 38 éves sztár, aki legközelebb a svédországi Bastadban versenyez július 15-től, a sérülésektől gyötört, vélhetően utolsó idényét taposó Nadal az év elején egyik fő céljának nevezte az olimpiát.

A 137. wimbledoni bajnokság július 1-jén kezdődik, emlékeztet az MTI. Nadal a wimbledoni torna helyett a salakpályás bastadi tornán fog szerepelni az olimpia előtt.