Itt a foci-Eb első balhéja, égő fáklya repült a rendőrök irányába

Bekövetkezett az első pirotechnikai incidens Németországban a pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság előtt, miután szerdán néhány szerb szurkoló felhúzta magát a válogatott nyílt edzésén Augsburgban.

Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány első nyilvános edzését nem sokkal a vége előtt balhé árnyékolta be. Egy fiatal szurkoló, aki Dusan Vlahoviccsal akart szelfit készíteni, megpróbált berohanni a pályára. Ezt követően két másik szurkoló is megkísérelte közel kerülni Vlahovics-hoz, az egyiket maga a Juventus támadója kísérte vissza a helyére, míg társát a rendőrök vették körbe.

A szurkolók csoportja ezután hangos pfújolásba kezdett, majd fáklyákat hajigáltak a rendőrök irányába, amit a horvát Index is megírt. A biztonsági erők gyorsan reagáltak, eltávolították az égő fáklyát a játékosok közeléből, és megpróbálták azonosítani a rendbontókat a tömegben, de a Bild szerint ez nem sikerült.

Az edzés az incidens ellenére a megszokott módon folytatódott, és nem sokkal később be is fejeződött. Szerbia vasárnap 21:00 órakor kezdi meg a tornát Anglia ellen a C csoportban, és a német rendőrség kiemelt kockázatúnak minősítette a mérkőzést. Aggodalmuk szerint a szerb és angol szurkolók közötti erőszakos cselekmények történhetnek a mérkőzés előtt és után az utcákon, ha nem lépnek fel határozottan az erőszak ellen.

Az Index Európa-bajnoki melléklete követi az eseményeket, ahol a cikkek mellett megtalálható a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is. Az Index helyszíni tudósítói Németországból rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek.

A magyar válogatott szerdai tréningje a szerbekénél jóval nyugodtabb volt, Szoboszlaiék szinte fesztiválhangulatban edzettek több száz szurkoló előtt.