Fiola Attila gyors felépüléséről és a válogatott hangulatáról beszélt

Fiola Attila, a magyar válogatott védője, a weileri edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a várt 6-8 hét helyett mindössze 2-3 hét alatt tért vissza súlyos sérüléséből, és készen áll az Európa-bajnokságra. A Fehérvár FC játékosa kiemelte, hogy a magyar csapat, Svájc és Skócia nagyjából egy szintet képvisel, míg Németország kiemelkedik a négyfős csoportból. Fiola szerint a csapat erőssége a csapategység és az egymásért küzdés, amit a közös felkészülés során is tapasztalhatnak.

Fiola Attila az Európa-bajnokság előtt fél évvel már a hetedik komolyabb műtétjét követően kezdte meg a felkészülést, és legutóbb május 1-jén szenvedett komolyabb sérülést, amikor kulcscsontja tört el. A gyors felépüléséhez rengeteg támogatást kapott, és bár kemény időszakon ment keresztül, hosszú hat hét után Németországban lehetősége nyílik a játékra.

A válogatott szerdai nyilvános edzéséről is szó esett, amelyre több száz néző volt kíváncsi. Fiola és Dárdai Márton is örömüket fejezték ki a nagy érdeklődés miatt, és hangsúlyozták, hogy szeretnének örömet szerezni a szurkolóknak. Dárdai Márton, aki korábban a német korosztályos csapatokat képviselte, de végül a magyar válogatott mellett döntött, elmondta, hogy a csapat hangulata jó, és nem izgulnak a közelgő mérkőzések előtt.

Dárdai egészségi állapotáról is beszámoltak, aki egy kisebb probléma miatt két napot kihagyott a felkészülésből, de már jól van. A berlini játékos a helyi sajtó számára is érdekes volt, különösen mivel a magyar válogatott éppen a házigazda Németország ellen fog játszani június 19-én.

A magyar válogatott az Európa-bajnokságot június 15-én, szombaton 15.00-kor kezdi meg Svájc ellen, és Marco Rossi vezetőedző irányításával készülnek a tornára.