Debreczeni Zita és Gianni Annoni örömteli évfordulójukat ünneplik

Debreczeni Zita, az egykori modell és Gianni Annoni, az olasz származású étteremtulajdonos közel tíz éve élnek boldog párkapcsolatban. Zita, aki mára kétgyermekes édesanya és családanya, nem zárkózik el a nyilvánosságtól, sőt, rendszeresen megosztja érzéseit és gondolatait a követőivel.

A szerelmespár közelgő évfordulójuk alkalmából egy fekete-fehér fotót is megosztott, amelyen láthatóan nagy szeretettel ölelik egymást. Zita posztjában emlékezik meg a közös évekről: "Pár hónap múlva 10 éve toljuk együtt a biciklit! Mennyi mindent éltünk át közösen, sokszor sírva és nevetve egyaránt! Bárcsak hamarabb kezdtük volna…" - fejezte ki érzelmeit.

A pár első gyermekük születését 2020-ban ünnepelhette, miután tíz lombikprogramon estek át, és 2023-ra már kétgyermekes családdá váltak. Debreczeni Zita kálváriáját a nyilvánosság is figyelemmel kísérhette, hiszen ő és férje rendíthetetlen küzdelmet folytattak azért, hogy szülőkké válhassanak.

A családi élet mellett az olasz kultúra iránti szeretetük is összeköti őket. Gianni Annoni, aki az olasz gasztronómia hazai nagykövete is lehetne, nemrégiben egy különleges receptet osztott meg, amely tökéletesen illik egy nyári bulihoz vagy akár egy romantikus évfordulós ünnepléshez. Az epres-pezsgős granita receptje egyszerű, de annál ínycsiklandóbb: friss epret keverünk habzóborral vagy pezsgővel, így készítve egy gyönyörű és frissítő desszertet. A hozzávalók között 700 g hámozott és negyedelt eper, 1 1/2 csésze cukor, 1 üveg hűtött rozé pezsgő, valamint 2 evőkanál friss citromlé szerepel. Az elkészítés során az eper felét cukorral és vízzel forraljuk fel, majd a cukor feloldódása után a pürét pezsgővel és citromlével keverjük össze. A keveréket egy üveg vagy rozsdamentes acél sütőedényben fagyasszuk le, majd a fagyott széleket óránként kaparva addig kezeljük, amíg jeges állagú nem lesz. Másnapra tökéletesen fogyaszthatóvá válik, és poharakban tálalva kínálhatjuk.

A romantikus hangulatot azonban beárnyékolhatja egy nemrégiben történt esemény az olasz tengerparton. Az olaszországi Gradóból Triesztbe tartó Audace nevű motoros hajó léket kapott, és süllyedni kezdett, 76 utast menekítettek ki a fedélzetről. Szerencsére a mentőtutajokba menekített utasok és a legénység is biztonságban van, senki nem sérült meg. A hajótestet valószínűleg egy nagyméretű ág ütötte lyukat, és a hajó Monfalcone kikötője felé evickélve végül meghibásodott és megállt. A partiőrség és a tűzoltók helikopterrel és búváregységgel érkeztek a helyszínre, hogy kimentsék az utasokat. A hajó továbbra is a nyílt vízen lebeg, még nem süllyedt el teljesen.