III. Károly király hivatalos portréjára ragasztottak állatvédő aktivisták

Az állatvédők tiltakozásul papírokat helyeztek el III. Károly király portréjának védőüvegén, ezzel üzenetet küldve a királynak.

Az eset kapcsán a galéria, ahol a király portréja ki van állítva, megerősítette, hogy maga a festmény sértetlen maradt, mivel az aktivisták csak a védőüveget használták fel a tiltakozásukhoz. A csoport is megerősítette, hogy a papírokat vízzel ragasztották az üvegre.

A Philip Mould Gallery londoni kiállítótermében látható, Jonathan Yeo által festett, 2,6 méter magas és 2 méter széles portré III. Károly királyt ábrázolja, és ez az első hivatalos királyi portréja a tavaly májusi koronázása óta.

Az Animal Rising nevű állatvédő szervezet által közzétett videón látható, hogy az aktivisták a Wallace és Gromit című brit animációs vígjátéksorozatból ismert Wallace stilizált arcképét és egy szövegbuborékot ragasztottak a király arcmására. A szövegbuborékban Wallace arra hívja fel Gromit, a kutya figyelmét, hogy milyen kegyetlenül bánnak a brit farmokon a tenyészállatokkal.

A királyi portrét III. Károly személyesen avatta fel május 14-én.