Szijjártó Péter bejelentette a konzuli tizenegyet az Európa-bajnokságon részt vevő magyar szurkolók támogatására

A magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter Facebook-oldalán keresztül jelentette be, hogy a külügyminisztérium nagy létszámú konzuli jelenléttel készül segíteni a külföldön tartózkodó magyar állampolgárokat, különösen a sporteseményeken.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar szurkolók számíthatnak a konzuli szolgálat segítségére mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. A konzuli tizenegy a repülőtereken, vasútállomásokon, szurkolói zónákban és a stadionokban is jelen lesz, hogy támogatást nyújtsanak minden egyes mérkőzés alkalmával.

A Külügyminisztérium emellett három forródrótot is létrehozott, amelyeket a Németországban tartózkodó magyar szurkolók hívhatnak baj esetén (+36 30 084 1605, +36 30 387 0636, +36 30 120 9151).

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint Magyarországról három meccsre összesen körülbelül 40 ezer szurkoló érkezik, és az MLSZ minden segítséget megad a szurkolóknak. Csányi arra is felhívta a magyar drukkerek figyelmét, hogy tartsák szem előtt: ők is képviselik az országot, ezért ne üljenek fel semmiféle provokációnak.

Szijjártó Péter arra kérte a Németországba utazó hazai szurkolókat, hogy regisztráljanak konzuli védelemre, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján megtehetnek néhány kattintással. Emellett a miniszter mindenkit arra sarkallt, hogy töltse le a Konzinfo Utazom mobilapplikációt, amely további segítséget nyújthat baj esetén.

A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság június 14-én pénteken veszi kezdetét, a magyar válogatott pedig szombaton játszik Svájc ellen délután 15 órakor. Az Eb menetrendje és további információk az Index Európa-bajnoki mellékletében érhetők el, ahol a cikkek mellett megtalálhatók a csoportok állásai, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is. Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!