Svájci válogatott: Edzési nehézségek az Eb előtt

A svájci labdarúgó-válogatott nem tud megfelelő körülmények között készülni az Európa-bajnokságra, mivel a kijelölt edzőpálya minősége nem megfelelő.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásai szerint a svájci csapat Stuttgartban található szállásán helyezkedett el, és a város szélén, Waldauban kezdte meg az edzéseket. Azonban a terület göröngyös és egyenetlen, ami nem teszi ideálissá az edzéseket. Remo Freuler, a Bologna középpályása a Blicknek adott nyilatkozatában diplomatikusan fogalmazott, jelezve, hogy a helyzet nem ideális. A pálya előzetes felmérése során már feltűntek a problémák, de az elmúlt napok időjárása tovább rontott a helyzeten.

Az UEFA már elnézést kért a kellemetlenségekért, és igyekszik megoldást találni a problémára. A svájci válogatott szóvivője szerint azonban még nem sikerült megfelelő alternatívát találniuk. A Stuttgarter Kickers pályája egy lehetséges helyszínnek tűnt, de ott is akadályokba ütköztek, mivel a pályát nemrégiben újították fel, és a frissen lerakott szőnyeg még nem nőtt össze az altalajjal.

Felmerült a VfB Stuttgart edzőpályájának használata is, de ott is folyamatban vannak munkálatok, ráadásul a helyszín távolabb esik, ami a forgalmi dugók miatt további időveszteséget jelenthet a csapat számára. Végül úgy határoztak, hogy maradnak a Waldauban található edzőpályán. Ezzel szemben a magyar válogatott Weilerben kiváló körülmények között végezheti az edzéseket.