"Hány éves vagy cula?" - Emlékeznek a magas srácra a Bad Boys-ból? Brutálisan lealázta Will Smith-t és Martin Lawrence-t

Bár a Bad Boys második része után 17 évet kellett várnunk arra, hogy 2020-ban folytassák Will Smith és Martin Lawrence zseniális ámokfutását, most villámgyorsan megérkezett a negyedik rész. Na de, hogy sikerült? Az biztos, hogy nem kell csalódniuk a rajongóknak...

A Bad Boys első része Mire jók a rosszfiúk? alcímmel még egy teljesen más világban, 1995-ben robbant be a mozikba. Will Smith és Martin Lawrence párosa pofátlan lazasággal szórta a poénokat és a golyókat, és a nézők azonnal a kedvenceiknek kiáltották ki őket. Ehhez Michael Bay rendező drámai hozzájárulása is kellett.

A 2003-as folytatás talán még az első rész sikereit is túlszárnyalta, a film csattanóit azóta is milliók idézik, különösen a "cula jelenetet", melyben Marcus Burnett lányának udvarlóját alázzák meg.

Az óriási siker után 17 évet kellett várni egy újabb folytatásra, a 2020-as harmadik rész pedig csalódást okozott sokaknak. Túl sok volt az új szereplő, a történet pedig eltért a korábbiaktól, és sokan nem akarták elfogadni, hogy a hőseink azon humorizálnak, hogy eljárt fölöttük az idő.

A negyedik részben, a Bad Boys - Mindent vagy többet-ben Mike és Marcus Miami utcáin akcióznak, és a csipkelődés, a humor ugyanúgy működik, mint a korábbi epizódokban, de a történet is rendben van.

Egy titokzatos csoport próbálja besározni a Miami rendőrséget és a harmadik részben hősi halált halt Conrad Howard-ot. Mike és Marcus az elkövető nyomába erednek, akit Eric Dane alakít.

Eric Dane "főgonosz" karaktere sablonosnak tűnhet, de alakításával elviszi a show-t. Az ökölharcok során aggódhatunk, hogy a halálba küldi-e a főszereplőket.

A Bad Boys 4. legnagyobb húzása, hogy az előző részekből senkit nem felejt el, és a harmadik epizódot sem ignorálják, hanem tovább viszik az akkori történéseket.

Reggie, a "Hány éves vagy cula?" jelenetből is visszatér, és egy jelenetben akkorát durran, hogy Will Smith és Martin Lawrence elbújhatnak mellette.

Az akció jeleneteknél a rosszfiúk még sosem voltak ennyire tökösek, minden takarás és szépítgetés nélkül megy a lövöldözés, és még egy óriás krokodilt is bevetnek.

A Bad Boys - Mindent vagy többet tökéletes bizonyíték arra, hogy az igazi férfikarakterek nem haltak ki. A készítők 2024-ben beleálltak a 90-es és a 2000-es évek hangulatába, ami dicséretet érdemel.

Egy akciófilm lévén, komolyabb konzekvenciát nem kell levonni a történetből, de a folytatás után biztosak lehetünk, hogy nem most láttuk utoljára ezt a párost.