Az MLSZ vizsgálódik a „kerekegyházi csoda” ügyében

Kerekegyháza 43-1-re verte meg Pálmonostorát a Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokság északi csoportjának utolsó fordulójában, ezzel megnyerve az egész bajnokságot. A bajnokság második helyén végzett Miklósi GYFE még mindig nem heverte ki a történteket.

A kerekegyházi ifjúsági focicsapat 43 gólt lőtt Pálmonostorának, ami éppen elegendő volt a bajnoki cím megszerzéséhez. A pálmonostoriak nem nyilatkoznak a történtekről, míg Kerekegyháza csodáról beszél. A Miklósi GYFE csapata, amely a bajnokságban második helyen végzett, nem érti, hogyan lehetséges, hogy 80 perc alatt ennyi gól született.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a miklósi ifjú focisták már győzelmi mámorban voltak, amikor megtudták, hogy Kerekegyháza 43-1-re nyert. A miklósiak eddig veretlenek voltak, és az utolsó meccsüket is megnyerték, de a Kerekegyháza-Pálmonostora meccs eredménye megváltoztatta a bajnokság végeredményét.

A 14 évesek rövidített pályán játszanak, és csak 80 perc a játékidő, ami alatt a kerekegyháziak 44 gólt szereztek, mivel a pálmonostoriak is betaláltak egyszer. A miklósi edző szerint ez a teljesítmény nem realisztikus.

Király Viktor, a kerekegyházi edző, a gyerekek elszántságáról és egy ígéretről beszélt, miszerint ha 50 gólt rúgnak, ő lefutja a maratont. Elmondása szerint előzetesen elemezte az ellenfél játékát, és úgy vélte, hogy a nagy fölénnyel való győzelem nem lehetetlen.

A mérkőzés után a kunszentmiklósi szülők közül többen kifogásolták a játékvezető személyét, de a kerekegyháziak szerint nem ők választották a bírót. A bajnokcsapat edzője szerint a Pálmonostora kapusa sem volt a legjobb formájában a mérkőzésen.

A kerekegyháziak új eredményjelző táblája 19 után már nem számolta a hazai gólokat, de a bíró jegyzetelte őket. A miklósiak óvást nyújtottak be, de azt elutasították, mivel csak a két egymással játszó csapat tehet ilyet. Az MLSZ azonban vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban.

A vesztes pálmonostorai csapatot is megkereste az RTL, de ők a vereséget nagy szégyenként élve meg, nem kívántak nyilatkozni.