Óriási rajtbaleset a Monacói Nagydíjon, Leclerc megszerezte első hazai győzelmét

A Forma-1-es Monacói Nagydíj rajtját követően Sergio Pérez autója szörnyű balesetet szenvedett, miután a mögötte induló Haas pilóták egyike, Kevin Magnussen hátulról nekiütközött, és a mexikói versenyző nagy sebességgel a falnak csapódott.

A 78 körös versenyen történt incidens során Pérez, aki a mezőny 18. pozíciójából startolt, elvesztette autójának irányítását, miután Magnussen agresszívan próbált bevágódni a fal mellett haladó Pérez elé, de a kis rés nem bizonyult elegendőnek az előzéshez. A Red Bull pilótája megpördült és hatalmas sebességgel a falnak csapódott, autója darabokra tört.

A baleset következtében a pálya törmelékkel szennyeződött, ami miatt a versenyvezetés piros zászlót lengetett, és a versenyt hosszú percekre felfüggesztették. A mexikói pilóta szerencsére kiszállt az autóból, de a balesetben a másik Haas-autó, amelyet a német Nico Hülkenberg vezetett, szintén megsérült.

A brutális ütközés következtében Pérez autójának három kereke is leszakadt, és csak egy maradt rajta. A verseny folytatásáig a szakembereknek meg kellett tisztítaniuk a pályát a törmeléktől, ami a szűk monacói pályán különösen nagy kihívást jelentett.

A verseny újraindítása után Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője pályafutása során először nyert hazai versenyén, és ezzel megszerezte karrierjének hatodik futamgyőzelmét. A monacói mögött a mclarenes Oscar Piastri, a dobogó alsó fokára pedig az olasz istálló szezon végén távozó pilótája, Carlos Sainz állhatott fel.

Az idény nyolcadik versenyhétvégéjén Max Verstappen nehéz helyzetbe került, csupán a hatodik helyről startolhatott, ami a nehezen előzhető monacói pályán komoly kihívást jelentett. A verseny során azonban nem történt jelentős pozícióváltozás az élmezőnyben, és Leclerc, Piastri, Sainz, Norris, Russell, Verstappen, Hamilton, Cunoda, Albon, Gasly végzett pontszerző helyeken.

A Ferrari versenyzője, Leclerc hosszú várakozás után, majdnem két évvel az utolsó győzelme után állhatott ismét a dobogó legfelső fokán.

A végeredmény és a pontverseny állása később kerül közzétételre.