Tóth Gabi és Papp Máté Bence közös álma: tánc- és énektábor gyerekeknek

Megerősítették a nehézségek Tóth Gabi és kedvese, Papp Máté Bence kapcsolatát, akik most egy közös álom megvalósítására készülnek: tánc- és énektábort szerveznek gyerekeknek. A pár szerint a sok támadás összekovácsolta őket, és ma már boldogabbak, mint valaha.

A nehéz időszakok ellenére Tóth Gabi és Papp Máté Bence úgy érzik, nincs számukra lehetetlen, és a fellépéseken töltött közös idő után most egy újabb közös projektbe kezdenek. A tábor Pomáz környékén valósul meg, és a pár számítása szerint akár száz fő is jelentkezhet a programra.

A táborban a hagyományos népdalok és táncok mellett kézműves foglalkozások, lovaglás, íjászat is várja a fiatalokat, és folyamatos orvosi ügyelet mellett egy mentál higiénés szakember is tart előadást. Gabi és Máté szeretnék a fiatalokat kirángatni a digitális világból, és megmutatni nekik, hogy a hagyományőrzés nem ciki.

A táborban két korcsoportban várják a gyerekeket, a kisebbeknél a ritmusérzék fejlesztése, míg az ifjúságot páros táncokra oktatják majd. Gabi éneket tanít, Bence pedig a ritmusérzék-fejlesztést vezeti, és a mezőségi és szatmári néptáncokba is belevágnak. A tábor végén a szülőknek szóló gálaműsor keretében a gyerekek bemutatják, mit tanultak.

A néptánc és a hagyományok szeretete erős kötődést jelent Gabi és Máté között. Gabi gyerekként táncosnak készült, de végül énekesként vált ismertté, míg Máté a Fricska táncegyüttes frontembere. A pár közös értékrendje és érdeklődése hozta őket össze, és ez a közös projekt is ezt tükrözi.

A pár tervei között szerepel egy nyaralás is, de mivel a hivatásuk egyben a szenvedélyük, a munka mellett is élvezik az együtt töltött időt. Gabi szerint a körülöttük lévő botrány elcsitult, és egyre több pozitív visszajelzést kapnak az emberektől. Az énekesnő kitért arra, hogy számos pletyka látott napvilágot arról, hogy babát vár, de az újsággal közölte, ennek nincs köze a valósághoz. "Nem várunk babát, még nincs ilyesmiről szó. Onnan tudtam meg, hogy ez a hír terjed rólam, hogy már a boltban is megszólítottak, hogy gratuláljanak, ám nincs mihez. Az tény, hogy Máté családjában gyermekáldás lesz, talán így keveredhettek össze az információk.".