Ennyibe kerül jóllakni a Gourmet Fesztiválon

A Gourmet Fesztiválon, melyet 2024. május 24. és 26. között rendeznek meg a Millenáris Parkban, idén a Női Energiáké a főszerep. A rendezvényen kisebb gasztrotúrára indultunk, ahol a hagyományosan férfiak által dominált szakmákban dolgozó női séfek, cukrászok, pékek és kistermelők kaptak kiemelt figyelmet.

A tervezett nyolc stációból végül hetediknél adtuk meg magunkat, a bőséges kínálat és ízek gazdagsága miatt. Előételként egy kétféle hússal töltött, homárolajban áztatott paprikával kezdtünk, majd rágógumi-habbal és felfújható léggömbkutyával díszített koktélokat kóstoltunk, végül az indokínai konyha fogásaival zártuk a kulináris kalandot. Nem maradhatott ki a Szent Jakab-kagyló sem, melyet falatnyi mennyországnak neveztünk el, és egy Scotch whiskyből készült koktéllal koronáztuk meg a túrát.

Az ízek harmóniája minden ételkölteményben érezhető volt, ahol a sós, édes és savanyú ízvilág tökéletes egyensúlyban volt. Ár-érték arányban a fesztivál nem számít a legolcsóbbnak, hiszen tapasztalataink szerint átlagosan 3-5 ezer forintot költöttünk kóstolónként. Ez a mai fesztiválárakhoz képest elfogadhatónak tűnik, azonban az adagok méretét tekintve inkább az ínyenceknek ajánljuk a rendezvényt.