Azahriah történelmet írt a Puskás Arénában

Azahriah, a 22 éves magyar előadó, történelmet írt azzal, hogy önálló koncertet adott a Puskás Arénában, amely három estén át tartott és közel telt házas volt. A látványos show mellett azonban néhány rajongó a hangosítás minőségét kritizálta, és voltak, akik hamisított jegyek miatt nem jutottak be a koncertre.

Azahriah május 24-én lépett színpadra a Puskás Arénában, és ezzel ő lett az első magyar előadó, aki önálló koncertet adott a stadionban. A jegyek korábbi gyors fogyása miatt három egymás utáni napra is szerveztek fellépést, amelyeken összesen 45-50 ezer ember vett részt. A közönség rendkívül színes volt, minden korosztály képviseltette magát, és Azahriah egy nemzetközi színvonalú műsorral kápráztatta el őket.

A koncert látványvilága lenyűgöző volt, füstoszlopokkal, lángcsóvákkal, konfettiesővel és robbanásokkal, valamint a kivetítőn megjelenő vizuális elemekkel emelték a hangulatot. A Puskás Aréna hangzására a helyszínen tartózkodó munkatársak nem panaszkodtak, bár egyikük szerint lehetett volna egy picit hangosabb a műsor. Az első teltház elképesztő show-műsort hozott, amelyet a HVG fotósa, Fazekas István lenyűgöző képekkel örökített meg.

Azonban néhány rajongó nem volt teljesen elégedett a hangosítással. A Reddit közösségi oldalon többen is megosztották tapasztalataikat, például arról, hogy ülőhelyüktől függően nem értették a szövegeket, vagy hogy a hangminőség nem volt a legjobb. Egyesek szerint a küzdőtéren is voltak problémák a hangosítással, míg mások a koncert közepén kevésbé ismert új számoknál tapasztaltak hangulatbeli visszaesést.

A hangosítási problémákra magyarázat lehet, hogy a stadiont eredetileg sporteseményekre tervezték, ahol a szurkolók hangját felerősítő akusztika előnyös, de koncerteknál ez hátrányt jelenthet. Ennek ellenére, amikor a közönség együtt énekelte Azahriah legismertebb dalait, az még így is felejthetetlen élmény volt.

Az utolsó pillanatban jegyet kereső rajongók közül többen hamisítványokba ütköztek, és így nem jutottak be a koncertre. Az Index beszámolója szerint az első, pénteki koncerten már voltak, akik emiatt nem léphettek be a stadionba. Az „Azahriah JEGYEK Puskás aréna koncert 2024” Facebook-csoportban több érintett is posztolta, hogy hamis, szerkesztett jegyet vásárolt, és figyelmeztette a többieket, hogy ne essenek hasonló csapdába. Egyesek szerint a csalók jó minőségű, hamis jegyeket kínáltak, és csak a pénz átutalása után derült ki, hogy azok érvénytelenek. A közösségi megoldáskeresés részeként javasolták, hogy a jegyvásárlásokat a Ticketswap oldalán keresztül bonyolítsák, ahol az eladóknak hivatalos adatokat kell megadniuk, így csökken a csalások kockázata.

Azahriah koncertjei nemcsak a közönség, hanem a szakma számára is figyelemre méltóak voltak. A fiatal énekes rövid idő alatt adta el a jegyeket, és a produkcióra fordított költségek is jelentősek voltak. A Blikk által megkérdezett szakemberek szerint a show legalább 250 millió forintba kerülhetett, és olyan különleges elemeket tartalmazott, amelyek Magyarországon nem beszerezhetők. Az MGS MUSIC Hungary zenei menedzsment és kiadó vezetője, Gyárfás Máté is megható Facebook-bejegyzésben ünnepelte Azahriah sikerét, kiemelve, hogy a fiatal énekes négy évvel ezelőtt kereste meg őt, és már akkor tudta, mit szeretne elérni. Gyárfás szerint Azahriah az egyetlen, aki valóban utat is épített, és megérdemelten lépett nagyon jól.

A rajongók már a kapunyitás előtt órákkal sorokban vártak, és voltak, akik kifejezetten a koncert miatt utaztak haza Németországból, vagy akik több napra is jegyet váltottak. A management technikai okokból több szárnyat csak a delay tornyok telepítése után tudott megnyitni, ami az első nap nézőszámát arányában elenyészővé tette a várt 150 000-es nézőközönséghez képest, de a péntek este így is telt háznak számított. A rajongók Azahriah gondolatiságáról, zenei individumáról és közügyekben való megnyilvánulásáról is beszélgettek, sokan generációkon átívelő, követendő példaként tekintenek rá.

A Blikk stábja a pénteki koncert után kérdezte a résztvevőket, akik a koncert utáni pillanatokban is remek hangulatban vonultak az utcán. A szombati koncert előtt is rengetegen táboroztak le a Puskás Aréna bejáratai körül, és voltak rajongók, akik már reggel 7 órakor a helyszínre érkeztek, hogy biztosan a legjobb helyek egyikéről hallgathassák végig a koncertet.

Till Attila műsorvezető is megosztotta élményeit a pénteki koncertről, amelyet 10-ből 10-es élménynek értékelt. Till szerint a koncert olyan volt, mintha bármelyik világsztár lépett volna színpadra, és felvetette a kérdést, hogy vajon ez a kezdet lehet-e egy új korszaknak a magyar zenei életben, vagy csak Azahriah képes erre a szintű performanszra. A műsorvezető szerint a koncert sikeréhez egy jó előadó szükséges, ami Azahriah esetében helytálló, valamint egy karakteres, jól felismerhető világ. Bár úgy érezte, hogy néhány szám túl befelé fordulós volt, összességében lenyűgözte az előadás.

Azahriah a koncertsorozat után legalább 300 millió forintot tehet el tisztán a zsebébe. A Pénzcentrum által kiszúrt Friderikusz Podcastban Azahriah elárulta, hogy a pénzkezeléssel kapcsolatban menedzserei is adtak neki tanácsokat, és hogy a legnagyobb luxust számára az anyagi szabadság és a biztonság jelenti. Az előadó elmondása szerint már nem talál impulzust abban, hogy ezt az összeget elköltse, és hogy a pénz által adott biztonságérzetet tartja az igazi kincsnek. Azahriah a pénzügyi stabilitás mellett a Tisza márkával is együttműködik, és ezek a különleges cipők is igencsak hamar gazdára találnak a rajongók körében.