Kiemelkedő teljesítmények és rekordösszegű adomány az idei NN Ultrabalatonon

Idén 18. alkalommal került megrendezésre az NN Ultrabalaton futóverseny, ahol több mint 25 ezer ember futott a Balaton körül, és ahol a résztvevők jótékonysági célokra ajánlhatták fel az időmérő chipjeik letéti díját.

Az NN Ultrabalaton Közép-Európa leghosszabb futóversenye, ahol a résztvevőknek 211 kilométeres távot kell teljesíteniük, akár egyénileg, akár csapatban, futva vagy biciklivel. Az idei versenyen Erős Tibor volt a leggyorsabb férfi, 17,5 óra alatt teljesítve a távot, míg a nők között Nagy Katalin diadalmaskodott, ő közel 20,5 óra alatt ért célba.

A futók nemcsak sportteljesítményükkel, hanem jótékonysági hozzájárulásukkal is kiemelkedő eredményeket értek el. A versenyen hatodik alkalommal ajánlhatták fel a résztvevők az időmérő chipjeik letéti díját karitatív célokra, amit a helyszínen egyedi shakerekkel honoráltak.

A BioTechUSA cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának keretében 15 millió forinttal egészítette ki az összegyűjtött adományt, amely így összesen 22 994 180 forintra rúgott. A támogatás a Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet számára jutott el, amelyek a pénzt kulcsfontosságú rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják.

A verseny célba érési helyszínén, Balatonfüreden stábunk is jelen volt, ahol megörökítették az örömteli pillanatokat és interjúkat készítettek Erős Tiborral, a kezdeményezés egyik nagykövetével, a szervezőkkel, valamint azokkal a futókkal, akik jótékony célra ajánlották fel a letéti díjat.

: A cikket a BioTechUSA támogatta, és a Dialogue Creatives készítette a BioTechUSA megbízásából, nem az Index szerkesztősége.