A következő heti időjárás előrejelzése

A HungaroMet előrejelzése szerint a jövő hét első felében napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, 19-25 Celsius-fok közötti csúcshőmérsékletekkel, majd a hét második felében megnő a záporok és zivatarok esélye.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, de a délnyugati és nyugati területeken vastagabb felhők is megjelenhetnek, és a határmenti területeken gyenge csapadék sem kizárt. A keleties szelet élénk lökések kísérhetik, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 19-24 fok között alakulhat.

Kedden derült, napos időre van kilátás, helyenként gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A keleti szél időnként megélénkülhet. A hajnali minimum-hőmérséklet általában 7-12 fok között várható, de az északkeleti szélvédett területeken hidegebb is lehet. Délutánra a hőmérséklet 19-26 fok közé emelkedik.

Szerdán szintén napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként zápor, zivatar kialakulásával. A délkeleti, keleti szelet élénk lökések kísérhetik, az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet pedig 7-12 fok között alakul, hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet. A nappali csúcshőmérséklet 19-25 fok között várható.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan záporeső, zivatar alakulhat ki, nagyobb eséllyel az ország délnyugati, nyugati részén. A délkeleti, keleti szél sokfelé megerősödik, a hajnali hőmérséklet 8-14 fok között alakul, hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet. Délután a hőmérséklet 21-26 fok közé melegszik.

Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók. Több helyen valószínű záporeső, zivatar, a délkeleti szelet erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban általában 9-14 fok, délután pedig 19-27 fok között alakul.