Várható heti időjárás: Napos kezdet után zivatarok érkeznek

Az előttünk álló hét elején még élvezhetjük a napos időt, de a hét második felében már záporok és zivatarok zavarhatják meg a derűs időjárást. A hőmérsékletek 19 és 25 Celsius-fok között alakulnak.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, bár a délnyugati és nyugati területeken vastagabb felhőzet is megjelenhet, és a határmenti területeken gyenge csapadék sem kizárt. A keleties szelet élénk lökések kísérhetik, a hőmérséklet pedig 19-24 fok között alakul.

Kedden derült, napos időre számíthatunk, néhol gomolyfelhőkkel, de csapadék nem valószínű. A keleti szél időnként megélénkülhet. A reggeli órákban 7-12 fokra hűlhet le a levegő, de az északkeleti szélvédett területeken ennél is hidegebb lehet. Délutánra a hőmérséklet 19-26 fok közé emelkedik.

Szerdán továbbra is napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhők társaságában, helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A délkeleti, keleti szelet élénk lökések kísérhetik. Éjszaka a hőmérséklet 7-12 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. Napközben a hőmérséklet 19-25 fok között várható.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett változó mennyiségű napsütésre lehet számítani. Szórványosan záporeső, zivatar is kialakulhat, főként az ország délnyugati, nyugati részén. A délkeleti, keleti szél sok helyen megerősödik. A hajnali hőmérséklet 8-14 fok között alakul, a délutáni órákban pedig 21-26 fokig melegszik a levegő.

Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés és a fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok váltakoznak. Több helyen valószínű záporeső, zivatar, és a délkeleti szél erős széllökésekkel kísérhet. A hőmérséklet hajnalban 9-14 fok, délután 19-27 fok között mozog.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett több órás napsütés ígérkezik, de szórványosan záporeső, zivatar is előfordulhat. A délkeleti, déli szél többfelé megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 9-16 fok, délután 21-28 fok között várható.

Vasárnap is hasonló időjárásra számíthatunk, erőteljes gomolyfelhő-képződéssel és fátyolfelhőkkel, valamint több-kevesebb napsütéssel. Több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, és a déli, délnyugati szél is megerősödhet. A hajnali hőmérséklet 9-16 fok között alakul, napközben pedig 21-28 fokra emelkedik.

Az időjárás-előrejelzés folyamatosan frissül, további részletekért látogasson el a megadott weboldalra.