A hét technológiai és tudományos összefoglalója

Összegyűjtöttük a hét legérdekesebb technológiai és tudományos témáit, amelyek között szerepel egy komoly biztonsági rés, egy új Google titkosítás okozta probléma, egy Facebook-oldalon keresztül történő adatlopás, egy hasznos Android funkció, valamint egy aggasztó antarktiszi jelenség.

Magyarországon is felbukkant egy súlyos biztonsági kockázat, amely közel százezer LG okostévét érint. A Bitdefender biztonsági kutatói fedezték fel, hogy ezek a készülékek különösen sebezhetőek lehetnek rosszindulatú támadásokkal szemben.

A Google által bevezetett új titkosítás, amely még a szuperszámítógépek számára is feltörhetetlennek tűnik, mostanában több weboldal működési zavarát okozza. A Chrome böngészőben alkalmazott titkosítás miatt előfordulhat, hogy bizonyos oldalak nem töltődnek be megfelelően, azonban a felhasználók szükség esetén kikapcsolhatják ezt a funkciót.

Egy újabb csalás került napvilágra, ahol a támadók a mesterséges intelligenciára alapuló szolgáltatások nevével éltek vissza. Egy jelentős követőbázissal rendelkező Facebook-oldal is eszközként szolgált a kártevők terjesztésére, amelynek eredményeképpen milliók adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe.

Az Android felhasználók számára is érkezett egy pozitív hír: a Play Áruházban mostantól egyszerre két alkalmazást is le lehet tölteni párhuzamosan, ami jelentősen megkönnyítheti az applikációk telepítését.

Végül, a brit kutatók által rekonstruált esemény szerint két évvel ezelőtt az Antarktisz hőmérséklete 40 Celsius-fokkal emelkedett, ami rávilágít a globális felmelegedés súlyos következményeire a régióban.