K. Ede és társai elleni éjszakai razziáról számoltak be Csepelen

Kommandósok lepték meg K. Ede és két társa által használt két autót Csepelen, ahol fegyvereket és egy gázpalackot is találtak. A móri mészárlás ügyében korábban elítélt, majd felmentett férfi 2020-ban szabadult a börtönből.

A Blikk információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) és más rendőri egységek pénteken kora este egy középkorú férfit vettek őrizetbe a csepeli Károli Gáspár utcában, aki nem más, mint a 48 éves K. Ede, a móri mészárlás ügyében elítélt, majd felmentett, de más bűnügyek miatt végül 18 évre ítélt férfi.

K. Ede 2020-ban szabadult a börtönből, és szabadulása után azt nyilatkozta, hogy a börtönévek "Kicsivel több volt, mint, ami jól esett" - mondta Kaiser. A rendőrségi akció során a rendőrök két autót is átvizsgáltak, az egyikben K. Ede mellett egy nő és egy másik férfi tartózkodott, míg a másik járművet, amely K. Ede tulajdonában állt, de nem ő vezette, más személy irányította. Ebben a járműben találtak fegyvert vagy fegyvereket és egy gázpalackot.

K. Edét 2009. novemberében mentette fel a bíróság, korábban ugyanis őt vádolták meg a móri bankrablás és gyilkosság elkövetésével. Ezek a bűncselekmények több fegyveres rablást foglaltak magukban, amelyeket Budapesten és környékén követett el társaival, ékszerboltokra és pénzváltókra fókuszálva.

A férfi szabadulása után külföldre költözött, újra rátalált a szerelem, és gyermeke is született. Azonban az édesanya szerint K. Ede közölte vele, hogy sem rá, sem a gyermekre nem kíváncsi. Az édesanya korábban elmondta, hogy a férfi nem érdeklődött a család iránt, és nem akart részt venni a gyermek életében.

Az ORFK válaszában megerősítette, hogy május 17-én este Budapest, XXII. kerületben, a Károli Gáspár utcában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ és a KR munkatársainak a támogatásával elfogott egy 48 éves budapesti férfit, akit előállítását követően lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatott ki, majd bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását. A nyomozók kutatást hajtottak végre a gyanúsítotthoz köthető ingatlanokban, és több tanút is kihallgattak. A nyomozás jelenlegi szakaszában további információkat nem közölhetnek.