Meryl Streep tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal tüntetik ki

Meryl Streep hollywoodi karrierjét a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitórendezvényén, május 14-én tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal ismerik el.

A híres színésznő, aki az "Az ördög Pradát visel" című filmjével is világhírűvé vált, több mint harminc év után tér vissza a fesztiválra, hogy átvegye a rangos elismerést. Meryl Streep legutóbbi fesztiválon való részvételét 1989-ben jegyezték, amikor a "Sikoly a sötétben" című filmjéért több díjat is kapott.

A Variety információi szerint nem csak Streep, hanem Hajao Mijazaki stúdiója, a Ghibli és George Lucas is életműdíjban részesül majd a franciaországi eseményen.

Az Arany Pálma-díj története során különleges pillanatokat is megélt. Az 50. cannes-i fesztivál alkalmából például létrehozták a "Pálmák Pálmája" nevű különdíjat, amelyet Ingmar Bergman vehetett át, aki annak ellenére, hogy több filmje is díjazásban részesült, sosem kapott Arany Pálma-díjat.

A tiszteletbeli díjat 2002 óta újra odaítélik, és azóta olyan filmes legendák vehették át, mint Woody Allen, Clint Eastwood, Alain Delon, Jean-Paul Belmondo, és legutóbb Michael Douglas.