Az első magyar AI influenszer, Aisa

Magyarország első mesterséges intelligencia által generált véleményvezére, Aisa, a közösségi média új csillaga, aki edukációs célzattal érkezett.

A mesterséges intelligencia egyre inkább az életünk részévé válik, és most egy újabb területen tűnik fel: az influenszerek világában. Aisa, Magyarország első AI influenszere, a közösségi média új csillaga, aki nem csupán szórakoztatni, hanem edukálni is szeretné az internet felhasználókat.

Aisa karaktere egy túlsúlyos, életvidám és jólelkű személyiség, aki életmódtanácsokkal és környezetvédelmi tippekkel látja el követőit. Emellett fontos küldetése, hogy felhívja a figyelmet a túlsúlyos emberekkel szembeni internetes bántalmazásra, és a cyberbullying elleni harcra.

Az AI influenszer jövőbeli tervei között szerepel, hogy jó ügyeket karoljon fel, jelenlegi célja pedig 1 tonna táp összegyűjtése menhelyi kutyák számára. A külföldi példák is mutatják, hogy a mesterséges intelligencia által létrehozott karakterek egyre népszerűbbek a közösségi oldalakon. Ilyen például a finn Milla Sofia, akiről sokáig nem is sejtették a követői, hogy valójában egy számítógépes program alkotása.

Aisa Instagram-oldalát ide kattintva lehet megtekinteni, ahol további információkat és érdekességeket találhatnak a követők az AI-influenszer tevékenységéről és üzeneteiről.