Az internet egyik legnagyobb dalrejtélyének megfejtése egy régi pornófilmben

Hosszú kutatómunka eredményeként kiderült, hogy az Everyone Knows That / Ulterior Motives című, sokakat foglalkoztató dal egy 1980-as évekbeli pornófilmben bukkant fel. A dal körüli rejtély megoldásához egy Reddit-felhasználónak, south_pole_ball-nek kellett a film 67. percéig eljutnia, ahol felfedezte a slágergyanús számot. A felfedezés óta a dal szerzői, Christopher Saint Booth és Philip Adrian Booth, a Rolling Stone-nak is nyilatkoztak, és tervezik a dal TikTokon virális lett, nyögésektől megtisztított változatának újrakiadását.

A Booth ikrek korábban nem tudtak arról, hogy egy régi számuk ennyi embert foglalkoztat, de a közösség lelkesedése meghatóan érintette őket. A dal eredetéről is beszámoltak: fiatal zenészként minden bejövő pénznek örültek, így amikor egy pornóipari producer megkereste őket, örömmel adták el a számot. Az Ulterior Motives eredetileg popszámnak készült, és a Booth testvérek ekkoriban a Sweeney Todd nevű sikeres kanadai zenekarhoz kötődtek, ahol egy másik testvérük, John Booth dobolt, Chris pedig épp Bryan Adams helyére érkezett énekesként.

Chris Booth szórakoztatóan reagált arra a téves nézetre is, hogy a dalt egy japán nő énekli, és elmondta, hogy a dal eredeti felvételének megtalálásához nagyjából 40 évnyi hanganyagot kell átnézniük. Ha ez nem sikerül, újra felvesszük a dalt modern technikával, ami teljesen mai hangzást fog adni az új verzióban.