Britney Spears és Sam Asghari válása hivatalosan is lezárult

Pénteken egy Los Angeles megyei bíróság hivatalosan is véglegesítette Britney Spears amerikai popsztár és Sam Asghari iráni származású amerikai színész, modell és fitneszedző válását. A pár alig két évig volt házasok, ám ebből kicsit kevesebb mint egy évet már külön töltöttek. Hét évig tartó kapcsolat után 2022 júniusában házasodott össze, de már a következő nyáron döntöttek a szakítás mellett, és augusztusban adták be a válókeresetet.

A 42 éves énekesnő és a 30 éves Asghari egy héttel azután állapodtak meg a válás feltételeiről, hogy Spears rendezte jogi ügyeit apjával, aki korábban gyámja volt. A vagyonfelosztás részleteit nem hozták nyilvánosságra, azonban ismert, hogy egyik fél sem kap házastársi támogatást a jövőben, noha Asghari az eredeti beadványban jelezte, hogy igényt tartana az anyagi támogatásra. Ha a jövőben esetleg újabb vitáik merülnének fel, azokat magánúton kell rendezniük. A válás bejelentése után nem sokkal derült ki, hogy a pár házassági szerződést kötött, amely biztosítja vagyonuk külön kezelését.

Britney Spears korábban közel 14 évig volt gondnokság alatt, amelyet 2021 novemberében szüntetett meg a bíróság. A gyámság feloldása után hét hónappal, 2022 júniusában kötött házasságot Asgharival Los Angelesben. A kapcsolatuk 2016-ban kezdődött, amikor Asghari 22, Spears pedig 34 éves volt. Öt évvel később jegyezték el egymást, és az esküvő előtt nem sokkal Spears terhességét jelentette be, de sajnos egy hónappal később elvetélt.

Ez volt Spears harmadik házassága, az első azonban mindössze 55 órán át tartott. 2004-ben Las Vegasban házasodott össze gyerekkori barátjával, Jason Alexanderrel, de a házasságot a hatóságok hamar érvénytelenítették. Két tizenéves fia van előző férjével, Kevin Federline-nal, akivel 2004 és 2007 között volt házasok.

A válás híre után Spears viselkedése aggodalmat keltett a rajongók körében, hiszen a napokban durván kivetkőzött magából, miután lezárult az apjával vívott jogi csatája. A múlt héten az apjával való pereskedést is lezárta a bíróságon, ami több mint két és féle kezdődött. Mindeközben a TMZ saját forrásaira hivatkozva arról írt a napokban, hogy az énekesnő mentális és anyagi szempontból is komoly veszélyben van. Kiderült, súlyos árat kell fizetnie az énekesnőnek a múltbeli küzdelmekért.