Andrew Haigh rendezi a Leonardo Da Vinci filmet a Universalnak

A Universal Pictures megbízta Andrew Haigh brit filmrendezőt, hogy írja meg és rendezze a Leonardo da Vinci életéről szóló filmet, amely Walter Isaacson 2017-es bestseller életrajzán alapul.

A film az olasz reneszánsz ikonjának, Leonardo da Vinci festőnek és polihisztornak az életét fogja feldolgozni, aki nemcsak a festészetben, hanem a tudomány, a mérnöki tudományok és az anatómia területein is maradandót alkotott. Da Vinci jegyzetfüzeteinek több ezer oldalát és az életével, valamint munkásságával kapcsolatos új felfedezéseket felhasználva a film célja, hogy bemutassa, hogyan kapcsolódik össze a művészet a tudománnyal, és hogyan alapulnak zsenialitásának elemei olyan képességeken, amelyeket mi magunk is fejleszthetünk. Ilyen képességek például a szenvedélyes kíváncsiság, a gondos megfigyelés és a fantáziával kacérkodó, játékos képzelőerő.

Leonardo da Vinci mesterművei, mint a „Mona Lisa” és az „Utolsó vacsora”, a történelem legfelismerhetőbb és legnagyobb hatású alkotásai közé tartoznak.

Ez a projekt az Universal stúdió második Isaacson-adaptációja lesz. Korábban már sikeresen adaptálták Isaacson 2011-es Steve Jobs életrajzát, Danny Boyle rendezésében és Michael Fassbender főszereplésével, aki az Apple társalapítóját, Steve Jobsot formálta meg.

A film forgatásának helyszínei között szerepelhet Olaszország is, ahol a reneszánsz kor nagy művészének életének számos fontos eseménye játszódott. Azonban a forgatás idején az országban kialakult időjárási viszonyokra is figyelni kell, hiszen nemrégiben Veneto régióban, Padova és Vicenza megyék között egy tornádót videóztak le, ami jelzi, hogy az időjárás szélsőséges fordulatokat vehet. A forgószelet a Sky News is beszámolt, és a helyi sajtó szerint a forgószél a termésben és az ingatlanokban is kárt okozott. A film stábja így különös figyelmet kell, hogy fordítson a biztonságos munkakörülmények megteremtésére.