A Z generáció jövője a középpontban: érkezik a harmadik GEN Z Fest!

Május 9-én kerül megrendezésre a Portfolio harmadik GEN Z Festje, ahol a fiatal felnőttek számára fontos témák kerülnek terítékre, mint például a pénzügyek, környezetvédelem, mesterséges intelligencia és a jövőtervezés.

A fesztiválon Keleti Artur, kibertitok jövőkutató előadásában az emberi és mesterséges intelligencia viszonyát, valamint az AI jogi és morális kérdéseit boncolgatja. A pénzügyi tudatosság jegyében Nagy Viktor, a Portfolio csoport vezető elemzője arról beszél, hogyan lehet kevés pénzből megtakarítani és befektetni. A fiatal vállalkozók előtt álló kihívásokról Balogh Péter, az STRT Holding vezérigazgatója, valamint a Diverzum két társalapítója, Gyarmati Fanni és László Miklós osztják meg tapasztalataikat. A bankolás jövőjéről Bódy Gergő műsorvezető és Fischer András, az OTP Bank innovációs igazgatója beszélgetnek.

A digitális térben való létezésről Csellényi Bella, az IPG Mediabrands munkatársa tart előadást, míg a lakhatási lehetőségekről Görög Áron Konstantin, a Cordia értékesítési igazgatója és Madaras-Horogh Petra, a Cohousing Budapest Egyesület társelnöke értekeznek. Az állampapírba való befektetésről Havas Dávid, az ÁKK Zrt. lakossági állampapír menedzsere nyújt tájékoztatást.

A magyar fiatalok jövőképét és pénzügyi terveit a Mastercard kutatása tárja fel, amit a vállalat két munkatársa, Molnár Orsolya és Rácz Anna ismertet. A generációk közötti munkahelyi különbségekről Gombkötő Emma, a Portfolio Csoport projektfelelőse és fotóriportere, valamint Kocsis Tamás, a Cherrisk by UNIQA ügyvezetője beszélgetnek.

A vállalkozásötletek pitchelésére a mentorok előtt Fränk Barbara, a Compact TV vezető producere, Jendrolovics Máté, az Intuitech vezérigazgatója és Sárospataki Albert, a Billingo alapító-vezérigazgatója adnak lehetőséget. A tudatos gazdálkodásról Lőrincz Emma, a Grow Group szervezetfejlesztője és coach tart workshopot, míg a személyes jólét témakörében Hermann Tamás coach, tanácsadó, csoportvezető, a Blue Zone Budapest alapítója osztja meg tudását.